Woont Raven van Dorst echt op een boerderij?

Media door Elsemieke

In het programma Boerderij van Dorst komen mensen langs om te helpen op de boerderij en gaat Raven Van Dorst het gesprek aan met de gasten. Vorige week was het de beurt aan Gordon, over zijn verhuizing naar Dubai. De grote vraag is nog steeds: woont Raven van Dorst écht op de boerderij? Veronica Inside zocht het uit!

Woont Raven van Dorst echt op een boerderij?

In de NPO 3-kijkcijferknaller Boerderij van Dorst ontvangt Raven van Dorst elke week een BN'er-duo op de boerderij en gaat ze met hen in gesprek. Onder andere Gordon, Anouk en Douwe Bob zijn al voorbijgekomen in het programma en dat leverde mooie gesprekken op. De grote vraag is alleen: slaapt Raven zelf ook écht op de boerderij? Raven, die zich niet identificeert als man of vrouw en daarom hen genoemd wil worden, ging in gesprek met Veronica Superguide. "Ik liep al een tijdje rond met het idee om buiten de stad te gaan wonen en iets meer zelfvoorzienend te gaan leven." Door het coronavirus kwam het plan van Raven in een stroomversnelling. "Het leek me goed om dat leerproces in te gaan: zelf groenten verbouwen, dingen opknappen, in de weer met geiten en kippen." Raven woonde destijds dus inderdaad op de boerderij.

Muziek maken

Nu in 2022 ligt dat toch anders en dat heeft te maken met Ravens rockmetalband Dool. "Raven heeft in het eerste seizoen veel tijd op de boerderij doorgebracht en woonde er afwisselend met diens woning in Rotterdam. Nu de samenleving weer open is gegaan, en de concertzalen ook, betekent dat dat Raven weer kan optreden met de band. Die is dus nu minder op de boerderij en weer meer met muziek bezig." Maar wie zorgt er voor de boerderijbeesten als Raven er niet is, vroeg Veronica zich ook af. "Als die er niet is, worden de zorgen overgenomen door deskundige mensen rond de boerderij (die ons ook al vaak helpen met van alles en nog wat door het jaar heen), zoals de buren die een zorgboerderij runnen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij komen vaak helpen en houden tijdens afwezigheid een oogje in het zeil." Gelukkig maar!

Rodanya van Temptation Island verwacht een tweeling