Kijkers raken niet uitgepraat over pijnlijk moment in First Dates Hotel

Media door Laura

Wie betaalt de rekening bij de eerste date? Voor de ene vrouw is er geen discussie over mogelijk: 'De man betaalt, dat hoort toch zo?'. De andere laat dit absoluut niet toe. 'Ik verdien mijn eigen geld, ik betaal mee!'. Zelfs in 2019 blijft de rekening splitten een dingetje. Dat werd gisteren weer eens pijnlijk duidelijk in het programma First Dates Hotel.

first dates hotel

Lees ook: Zo kom je er tijdens een date zo snel mogelijk achter wat voor vlees je in de kuip hebt

Perfecte match

De blind date die eruit sprong was die van de 30-jarige Wessel en de 29-jarige Pia. Op papier leken de twee een perfect koppel. Allebei sportief, reislustig, kookliefhebber en een kop vol mooie krullen. Dat laatste kon vooral Wessel erg waarderen. Naar eigen zeggen wordt hij snel verliefd, vooral bij vrouwen met mooi haar.

De vonk slaat bij Wessel sneller over. De activiteitenbegeleider is "een totaal ander type dan waar ik normaal op zou vallen", aldus Pia. Toch verloopt de date soepeltjes. Geen ongemakkelijke stiltes (nóg niet) en Wessel vertelt openhartig over zijn hartprobleem, wat Pia zichtbaar raakt. Op een gegeven moment zegt Wessel zelfs dat hij het gevoel heeft dat hij met de vrouwelijke versie van mezelf aan het praten is. Hij noemt het zelfs "griezelig" hoeveel raakvlakken hij heeft met Pia. En Pia? Die lijkt het allemaal prima te vinden.

Friendzone gesprek

Maar dan komt de rekening op tafel. Altijd een spannend moment in het programma, maar ditmaal is de plaatsvervangende ongemakkelijkheid enorm. "Daar is-ie, hè", hint Pia. De twee kijken ongemakkelijk van de rekening naar elkaar en weer naar de rekening. Dan blijft het een paar seconden muisstil en zegt Wessel voorzichtig: "Splitten?" Pia stemt in, maar het lijkt niet van harte...

Wanneer het stel later wordt gevraagd of ze op een tweede date willen, is Wessel laaiend enthousiast. Het antwoord van Pia daartegen luidt minder positief: "Voor mij hoeft het niet. Sorry." Voor haar was het meer een "friendzone gesprek" en miste ze de spanning. Pijnlijk! Zou het ook te maken hebben met het laatste afschrift van haar bankrekening?

Splitten of niet splitten? De kijkers zijn het er niet over eens...

Bekijk het fragment hier terug.

Lees ook: Vera (36): 'Ik geef mijn kind van 7 jaar af en toe borstvoeding'