Oei: Nicol Kremers krijgt taakstraf van tachtig uur na weigeren bloedtest tijdens aanhouding

Celebs door Jennifer

Het regent vandaag even geen goed nieuws voor Nicol Kremers. Eerder dit jaar werd de ex-vriendin van Peter Gillis tijdens het autorijden aangehouden, waarna ze een bloedtest moest doen. Destijds heeft ze dit geweigerd, wat haar nu een taakstraf van tachtig uur oplevert - waarvan de helft voorwaardelijk. Allemaal door een incident, waarbij ze naar eigen zeggen op de vlucht was voor haar ex.

Nicol Kremers krijgt taakstraf en rijontzegging vanwege weigeren bloedtest

Grote kans dat je het drama rondom Massa is Kassa-ster Peter Gillis en zijn ex-vriendin Nicol Kremers wel hebt meegekregen. Afgelopen zomer stond Peter voor de rechter vanwege het feit, dat hij zijn ex zou hebben mishandeld. Nicol deed eerder dit jaar aangifte tegen hem vanwege de vermeende mishandelingen gedurende hun relatie. Zo zou hij haar in haar rug en neus hebben gebeten en aan haar haren en oren hebben getrokken.

De mishandelingszaak trekt Nicol nu ook toe naar de aanhouding van afgelopen maart 2023. Toen werd ze aangehouden, zodra ze zichzelf in de vangrail had gereden. Oeps! Vervolgens moest ze eerst een blaas- en speekseltest doen. Hieruit kwam voort dat ze onder invloed reed van alcohol en drugs. Daarom moest ze daarna nog een bloedtest doen, maar deze weigerde ze. Door het weigeren van de bloedtest verscheen ze dinsdagmiddag voor de rechter. Daar gaf de advocaat van Nicol, Sébas Diekstra, aan dat ze op het moment van het incident "in een bijzonder moeilijke fase" zat. Alleen mocht dit niet baten, de rechter was het er niet mee eens. Het weigeren van een bloedtest levert haar toch echt een taakstraf van tachtig uur op - waarvan de helft dan wel voorwaardelijk. Daarnaast kreeg ze ook een rijontzegging van 179 dagen. Alleen is deze straf even lang als dat haar rijbewijs is ingehouden. Daarom mag ze wel weer autorijden.

Op de vlucht voor Peter

Overigens gaf Nicol voor de rechter aan, dat ze dus op de vlucht was voor haar ex. Na deze aanhouding deed ze de aangifte bij politie. Dat ze tijdens de aanhouding een bloedtest weigerde, komt doordat het haar "deed terugdenken aan mishandelingen". In de rechtbank verklaarde ze dat ze het afgelopen jaar "al te veel pijn heeft gehad". Ze wilde nog liever overreden worden door een auto, dan dat ze een naald kreeg in haar lichaam.

De mishandelingszaak tegen Peter is momenteel nog steeds gaande. Afgelopen zomer verscheen hij al voor de rechter, maar hij moet wel nog terug voor de inhoudelijke behandeling. Wanneer deze plaatsvindt, is nog onbekend. Mogelijk gebeurt dit pas volgend jaar.

Lees ook: Ah oh: Peter Gillis mag ook horeca niet openen in vakantieparken van Soerendonk en Valkenswaard