Tim Hofman: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Tim is presentator, journalist, dichter en columnist. Hij werkte veelal onder het pseudoniem debroervanroos en is onder andere bekend van het programma BOOS.

Over Tim Hofman

Volledige naam
Tim Hofman
Geboortedatum
9 juli 1988 (leeftijd 36 jaar)
Geboorteplaats
Vlaardingen
Huidige woonplaats
Amsterdam
Relatiestatus
Tim heeft een relatie met Lize Korpershoek.

Achtergrondinformatie

In 2020 won Tim Hofman drie grote prijzen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala: de ster voor beste presentator, de ster voor de beste online video-serie voor #BOOS en de Gouden Televizier-Ring voor Over Mijn Lijk.

Jeugd

Tim groeit op in Vlaardingen in een gezin met vier kinderen. Hij gaat naar een christelijke basisschool en bezoekt elke dinsdag een bijbelclub. Op zijn veertiende krijgt Tim een ernstig ongeluk (hij wordt geschept door een auto). Dat ongeluk is een van de redenen dat hij nu juist regelmatig tegen het geloof aanschopt.

Carierre

Na een paar keer aan een studie te zijn begonnen, wordt Tim in 2011 toegelaten tot de BNN University. Nog datzelfde jaar begint hij als presentator bij BNN. Hij maakt daar onder ander programma’s als ‘Trippers’ en‘Je Zal het Maar Hebben’. In 2016 wint hij ‘Wie Is De Mol?’.  Ook reisde hij voor z’n werk de hele wereld over. Zo maakte hij reportages over drugsbendes en bevrijdde met Free A Girl kinderen uit handen van mensenhandelaren. In 2016 verscheen zijn YouTube-kanaal/programma BOOS. Wat een groot succes werd.

Ook brengt hij in 2017 een eerste dichtbundel uit onder de naam ‘Gedichten van de broer van Roos’. Daarna volgt nog ‘Grappig Jammer’.

In 2018 bood Tim de tweede kamer een burgerinitiatief aan voor een nieuw kinderpardon. Dit initiatief bestond uit ruim 250.000 handtekeningen die waren verzameld met de BOOS documentaire die hij samen met BNNVARA maakte. Die documentaire heette ‘Terug Naar Je Eige Land’. In 2022 kwam BOOS met een uitzending omtrent het vermeende seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.

Vermogen Tim Hofman

Het vermogen van Tim wordt geschat op ongeveer 2 miljoen euro.

Instagram Tim Hofman

Bekend van

BOOS

BOOS, in het begin beter bekend als #BOOS, is een Nederlands online onderzoeksjournalistiek en consumentenprogramma. Het wordt uitgezonden op het gelijknamige YouTube-kanaal en de online kanalen van de NPO en BNNVARA. Tim Hofman is de presentator van BOOS.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Tim Hofman

Waarom heet Tim de broer van Roos?

Tim publiceerde twee bundels: Gedichten van de broer van Roos en Grappig Jammer. De titel van de eerste bundel refereert aan zijn Instagram naam, die @debroervanroos is. En dat is letterlijk wat het is; Roos is daadwerkelijk de naam van zijn zus.

Heeft Tim Hofman geen rijbewijs?

Tim heeft geen rijbewijs.

Hoeveel geld heeft Tim?

Bij de publieke omroep is sinds 2017 een salarisplafond ingesteld van €209.000 euro per jaar.

Hoeveel broers en zussen heeft Tim?

Tim heeft twee broers, Rijk en Sam, en één zus, Roosmarijn.

Is de vriendin van Tim Hofman zwanger?

Tim zijn vriendin Lize is momenteel niet in verwachting.

Hoe lang is Tim Hofman?

Tim is 1.78 m lang.

Hot or Not?

  • Yes! (2)
  • Nope! (3)
Bron: EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl Beeld: BrunoPress