Tim Hofman tot aan de voordeur bedreigd: "heb een noodknop in mijn tas"

Media door Elsemieke

De nieuwe reeks van College Tour is zondagavond van start gegaan. Maar liefst 408.000 kijkers zagen de aflevering waarbij presentator en journalist Tim Hofman te gast was. De journalist is door zijn werk slachtoffer van heftige bedreigingen.

Een nieuw seizoen van ‘College Tour’ is van start gegaan met niemand minder dan Tim Hofman als eerste gast. Hierin komt ook ter sprake dat de presentator en journalist bedreigd wordt, zelfs tot aan zijn voordeur. “Ik heb mensen die aan mijn deur zijn gekomen, ik heb veel bij de recherche gezeten.”

Gebroken kaak

Zijn programma BOOS levert mooie dingen op, maar soms loopt het ook verschrikkelijk uit de hand. “Wij draaien niet meer zonder beveiliging. Voor het incident waarbij Tim in 2017 door een huisjesmelker werd mishandeld en zijn kaak brak, bekeek het team per zaak of er beveiliging nodig zou zijn. Hij hield er “een whiplash, een hersenschudding en een gebroken kaak” aan over. Vanaf dat moment werd de beveiliging opgeschroefd. “Mensen dreigen dat ze m’n adres gaan publiceren of doodsbedreigingen, dat soort zaken.”

Adres achterhalen

“Ik heb een knop op mijn tas. Als ik daar op druk voor twee seconden dan wordt er ingebeld. Horen zij een stresssituatie of een codewoord, dan komen er helikopters boven het dak hangen, zeg maar. Als er op een gegeven moment iemand bij je voordeur staat en die kijkt je recht in de ogen en zegt: ‘Ben je niet bang dat je eindigt zoals Peter R. de Vries?’ dan moet je gaan schakelen denk ik.” Ook zijn naasten zijn onderdeel van de bedreigingen. “Ik heb wel eens foto’s van mensen uit mijn omgeving gehad, met een rottekst erbij. Of iemand stuurt mij m’n eigen adres of dingen die heel moeilijk te achterhalen zijn.” 

Foto: BrunoPress

Lees ook: Bekijk hier de BOOS-aflevering over The Voice-rel