Plottwist in Big Brother: dít is waarom Sonja onverwachts het huis heeft verlaten

Media door Jennifer

Het nieuwe seizoen van Big Brother is nu echt van start gegaan. De eerste week zit erop en de eerste afvaller is bekend. Al ontstaat na de eerste liveshow een plottwist door een onverwachts vertrek van bewoner Sonja. Ineens is er een dubbele exit! Sonja heeft hier wel een goede reden voor, waar kijkers vol begrip op reageren.

Sonja in Big Brother

In de eerste week van het nieuwe seizoen van Big Brother maken we onder meer kennis met de 26-jarige Sonja. In het dagelijks leven is zij manager van een horecazaak en werkt ze parttime als juf op een basisschool. De reden dat ze nu meedoet aan het populaire realityprogramma is, omdat ze zichzelf beter wil leren kennen. Ze wil ontdekken hoe ze zich ontwikkelt binnen een groep vol 'vreemden'. Al wil ze daarnaast ook dolgraag naar Japan. Een reis naar Japan is dan ook hetgeen, waar ze de jackpot aan zou uitgeven. Alleen moet ze eerst wel winnen natuurlijk, en helaas wordt het haar niet makkelijk gemaakt.

Direct in de eerste week wordt ze namelijk binnen no time genomineerd samen met haar duopartner Tom. Ze pakken samen helaas een kistje met nominatie tijdens een soort 'Russisch roulette'. Naast Sonja en Tom wordt later ook de sterke deelnemer Ashley genomineerd door mede-bewoner Danny. Door zijn winst tijdens de eerste Power of Nomination challenge heeft hij deze keuze mogen maken.

Onverwachts vertrek

Vanaf het moment dat drie bewoners werden genomineerd, lag het lot in handen van de livestream- en tv-kijkers. In de liveshow op zaterdag wordt Tom vervolgens als eerste doorgestuurd naar de tweede week. Sonja en Ashley moeten allebei het huis verlaten, maar op dat moment nog niet definitief. Eén van hen mag namelijk nog via de draaideur terug het huis in. Het is Ashley die daarna helaas in de studio staat bij presentatrices Geraldine Kemper en Tatyana Beloy. Aww... Iets wat ze overigens "ergens wel had verwacht", vertelt ze hen. "Ik had sterke tegenstanders," aldus Ashley. In het huis was ze wel een mondige bewoner. Misschien dat dit haar de das heeft omgedaan.

Hoewel Sonja dus terugkeert naar het huis, blijkt dit uiteindelijk niet voor lang. Ook zij vertrekt namelijk niet lang na Ashley onverwachts uit het huis. Op maandagochtend verschijnt op de social media van Big Brother een speciale videoboodschap van Sonja aan de kijkers en haar fans:

Mentale gezondheid

Natuurlijk ging onder de livestreamkijkers meteen een hoop rond, zodra ze haar ineens niet meer zagen. Sonja blijkt wel een goede reden te hebben, waarom ze het huis van Big Brother heeft verlaten. Zo had ze volgens Play4 last van haar mentale gezondheid. "De spanning tijdens de liveshow werd Sonja te veel," laat Play4 weten. Het ging al mis zodra ze werd genomineerd samen met Tom en Ashley. "Na afloop werd ze door stress overmand en voelde ze zich niet goed," legt de tv-zender uit. "Sonja wil haar gezondheid voorop zetten en heeft daarom besloten deze ochtend vrijwillig het huis te verlaten."

Op socialmediakanaal X reageren kijkers dan ook vol begrip op Sonja's vertrek. "Mental health is iets wat soms onderschat wordt en erg belangrijk is," aldus een kijker. Ze hebben respect voor haar keuze.

Twee nieuwe bewoners

Ondertussen is de tweede week dus van start gegaan. Nu niet één maar twee bewoners weg zijn, is het dan ook tijd voor wat nieuwe bewoners: twee bewoners om precies te zijn. De dag na de liveshow kwamen de Nederlandse Jimmy en Vlaamse Doriana het huis binnen. Daarnaast zijn Rohani, Dilano en Basiri inmiddels verhuisd van de mirror room naar het échte huis. Gezellig!

Lees ook: Dít is volgens presentatrice Tatyana Beloy de reden dat Big Brother telkens weer populair is