Kijkers Big Brother kunnen Lenie niet meer uitstaan: "wat een ontzettend vervelende man"

Media door Jennifer

Het nieuwe seizoen van Big Brother is pas net begonnen, maar nu al is één bewoner onuitstaanbaar. Lenie (52) is de oudere bewoner in het huis en komt ook echt over als een soort vader. Wel een nogal strenge vader met eigen regels, waar de andere bewoners zich aan moeten houden. Dit tot grote irritatie van de kijkers op social media, die hem (én de regels) het liefst zien vertrekken.

Lenie in Big Brother

Sinds de start van het nieuwe seizoen van Big Brother, zitten een heleboel mensen weer gekluisterd aan de buis. Niet alleen worden de dagelijkse tv-uitzendingen goed bekeken, ook de livestreams op Videoland zijn weer een groot succes. Daarop zien we de eerste bewoners Alice, Karen, Tyron, Danny, Ashley, Ariana, Tom, Sonja, Randy en Lenie in het bekende huis van Big Brother. Vervolgens volgen we Ronahi, Dilano én inmiddels Basiri in het nieuwe, tweede huis: de mirror room. Een groep die redelijk in de smaak valt, waarbij bijvoorbeeld Ronahi, Tom en Ariana al favorieten worden. Alleen blijkt Lenie totaal geen favoriet bij de kijkers op social media.

Lenie, die eerder heeft meegedaan aan RTL5-programma Bij Ons Op Het Kamp, is namelijk een nogal bazig type in het huis. Bijna lijkt het alsof hij zelf Big Brother is. Waarschijnlijk komt het door zijn oudere leeftijd, waardoor hij zich geroepen voelt om het 'vaderfiguur' te zijn. Helaas is hij vervolgens wel een erg strenge vader. Zo heeft hij zijn eigen regels verzonnen, waar alle bewoners zich aan moeten houden. Hij hoopt zo het huis op orde te houden. 'Big Brohimself houdt namelijk ook van een opgeruimd huis. De regels moeten helpen om het schoon te houden. En daarom neemt Lenie zijn regels zeer serieus, zien we in het realityprogramma. Zo is Ashley de eerste die een straf krijgt. Lenie vond haar rondslingerende string, waardoor ze hem een coin moest geven. Oeps!

Irritante regels

Hoewel Lenie het wellicht goed bedoeld, vinden de kijkers het nogal irritant. Hij is ook wel érg gesteld op zijn regels en hamert continu op de huishoudelijke taken, die bewoners moeten uitvoeren. Hartstikke aardig dat hij zijn 'huisbaas' helpt, maar het is niet nodig. Iedereen is volwassen en de grote 'huisbaas' grijpt zelf ook weleens in. He's always watching. Zo kreeg Lenie ooit het commentaar van de 'Big Bro', dat hij zich moest omkleden. Hij liep op dat moment nog rond in zijn kamerjas. Ha! Als hij zo doorgaat, zien kijkers hem het liefst zo snel mogelijk gaan. "Er is maar één Big Brother, Lenie," schrijft iemand op socialmediakanaal X, terwijl een ander hoopt dat dit een geheime missie van hem is. "Niet dat hij écht zo'n nare man is."

Lees ook: Big Brother-kijkers steunen massaal de onzekere, stotterende Ariana: "dat onzekere is niet nodig"