Aha! Lenie uit Big Brother blijkt een tv-bekende (en kun je hier van kennen)

Media door Jennifer

Het nieuwe seizoen van Big Brother is begonnen met een paar plottwists. Niet alleen ontdekken kijkers in de eerste aflevering van Big Brother 2024, dat er maarliefst twee huizen zijn. Ook strijden de bewoners deze keer in duo's. Eén van de duo's bestaat uit Randy en Lenie, waarbij je Lenie misschien wel herkent. Niet gek, want Lenie kun je al kennen uit een ander tv-programma.

Nieuw seizoen Big Brother

Sinds deze week kijken fans van Big Brother wekelijks weer 24/7 naar de tv, tablet, laptop of telefoon. Het nieuwe seizoen is namelijk begonnen en zoals gewoonlijk kunnen we ook de hele dag meekijken via livestreams op Videoland. Op maandagavond werd de eerste aflevering uitgezonden bij RTL5. Hierin maken we kennis met de eerste bewoners van Big Brother 2024. Ronahi, Dilano, Alice, Karen, Tyron, Danny, Ashley, Ariana, Tom, Sonja, Randy en Lenie betreden als eerste het huis. Alhoewel: Ronahi en Dilano zitten momenteel nog niet in het échte huis, maar in een nieuw, tweede huis: de mirror room. Zij krijgen vanuit daar geheime missies en kunnen ook alle bewoners, waaronder Lenie, in de gaten houden. Mogelijk herken je hem als tv-kijker trouwens, want hij blijkt geen onbekende op tv. Nee, Lenie zat eerder al in een ander tv-programma!

Wie is Lenie?

Allereerst even kort iets over Lenie, die tijdens zijn introductie 52 jaar is en daarmee één van de oudere bewoners. Lenie woont op een woonwagenkamp in Arnhem met zijn vrouw Brigitte, die je mogelijk ook herkent. Samen met haar deed hij namelijk mee aan een ander tv-programma, waar je hem dus van kunt kennen. Hij deed eerder mee aan het realityprograma Bij Ons Op Het Kamp van RTL5. Daarnaast is hij ook een bekende volkszanger uit het oosten. Op YouTube scoort hij redelijk wat hits, waardoor hij regelmatig optreedt op een feest of ander partijtje in de regio Arnhem.

Grote kans dat Lenie tijdens zijn deelname dus weleens een potje zingt. Door zijn deelname moet zijn vrouw hem trouwens mogelijk voor een lange tijd missen. Al vindt ze het wel erg leuk en spannend voor haar man. En missen doet ze vast niet te veel: "Ik zie hem op beeld."

Duo's in Big Brother

Overigens gaat Lenie niet individueel de strijd aan in Big Brother. Dit seizoen van Big Brother bestaat zoals eerder genoemd uit een paar plottwists. Zo is er dus een geheime kamer én spelen ze daarnaast in duo's. Wát? In de eerste aflevering worden de duo's meteen gevormd, waarbij de bekende Lenie een duo vormt met Randy. Zij zijn team geel. Vervolgens heb je Sonja en Tom (team roze), Ashley en Ariana (team blauw), Tyron en Danny (team groen) en Alice en Karen (team oranje). Bewoner Basiri is de enige zonder duopartner, maar mag later in de week daarom één koppel nomineren. Interesting!

Lees ook: Dít is volgens presentatrice Tatyana Beloy de reden dat Big Brother telkens weer populair is