Dít is volgens presentatrice Tatyana Beloy de reden dat Big Brother telkens weer populair is

Media door Jennifer

Binnenkort zitten velen weer 24/7 livestreams te kijken. Op maandag 15 januari begint namelijk weer een nieuw seizoen van Big Brother en dit jaar is het een bijzonder seizoen. Precies 25 jaar geleden werd het eerste seizoen uitgezonden. Oeh! Hoe komt het nou, dat dit realityprogramma nog steeds zo populair is? Daar heeft presentatrice Tatyana Beloy mogelijk wel een verklaring voor. Volgens haar is dít de reden, dat kijkers snel hooked zijn.

Big Brother 2024: jubileumseizoen

Eind jaren 90 kwam de allereerste aflevering van Big Brother op tv. Toen leerden tv-kijkers het concept kennen, waarbij een groep deelnemers in één villa werden gegooid. Hier werden ze vervolgens voor 106 dagen opgesloten. Uiteindelijk zou later één winnaar naar huis gaan met destijds 250.000 gulden. De eerste winnaar was Bart Spring in 't Veld.

Inmiddels zijn we dus een heleboel seizoenen verder en is alles moderner geworden. Ook de deelnemers veranderen met de tijd. Toch blijven mensen massaal kijken naar de mensen in het huis, die ze tegenwoordig 24/7 kunnen volgen. Dankzij het internet en social media komen de mensen uit het Big Brother-huis dichterbij dan ooit. Waarom is Big Brother toch telkens weer zo populair? De Vlaamse presentatrice Tatyana Beloy, die het samen met de Nederlandse Geraldine Kemper presenteert, weet daar misschien wel antwoord op. Aan LINDA. vertelt zij wat volgens haar de reden is, dat het realityprogramma zo succesvol is.

Waarom blijft het populair?

Zelf volgde Tatyana Big Brother ook meteen, zodra het in de jaren 90 voor het eerst op tv kwam. Zij was toen zelf dertien jaar. "Ik herinner me dat ik het toen al op de voet volgde," vertelt ze. "We kwamen echt allemaal samen om het te kijken." Ze werd dan ook meteen enthousiast, toen ze het mocht presenteren. Toch blijft het bizar dat mensen graag kijken naar andere mensen, die normale dingen doen zoals ruziemaken, eten, verliefd worden, douchen, snurken... Wat is daar leuk aan? "Waarom kijken we naar TikTok of Instagram en volgen we mensen?" vraagt Tatyana zich dan af. "Net zoals we verslaafd zijn aan het volgen van mensen op sociale media, zijn we dat ook aan het volgen van de mensen in het huis." Makes sense.

Daarnaast denkt Tatyana dat het authentieke van de deelnemers ook meehelpt. Op een gegeven moment krijg je als kijker namelijk ook te maken met de emoties van bewoners. "De meeste bewoners komen binnen met het idee dat ze zeker gaan winnen," legt ze uit. "Uiteindelijk komt er een breekpunt en krijgen ze het moeilijker dan verwacht." En daar begint vervolgens de interessante tv!

Laten we hopen dat het komende seizoen weer vol ruzies, drama en emoties zit. Maandag 15 januari 2024 is de start van het nieuwe seizoen van Big Brother. Elke werkdag zie je een nieuwe aflevering om 20.30 uur bij RTL5. Vervolgens zie je elke zaterdag de liveshow om 20.00 uur, ook weer bij RTL5. Tussendoor kun je dus 24/7 de livestreams van Big Brother volgen via streamingdienst Videoland.

Meer op Instagram

Lees ook: Kijkers gaan los over grensoverschrijdend gedrag van Grace in Big Brother villa