Winter vol Liefde zit erop: zó loopt het af met de deelnemers uit seizoen 1

Media door Jennifer

Na het grote succes van B&B vol Liefde heeft RTL nu ook een succesvolle, winterse variant. De afgelopen tijd hebben we massaal seizoen 1 van Winter vol Liefde gevolgd en dat komt nu tot een einde. Helaas krijgen we geen reünie, maar wél weten we inmiddels hoe het is afgelopen. Wordt het voor alle deelnemers een warme winter of hebben sommige toch geen geluk?

Winter vol Liefde seizoen 1: zó loopt het af

Nog voordat het eerste seizoen van Winter vol Liefde was begonnen, kondigde RTL al een tweede seizoen aan. Dat blijkt geen verkeerde keuze, want seizoen 1 is zeker een succes. Wekelijks praten een heleboel mensen op social media met elkaar over de afleveringen. En ook de media praat het graag over de avonturen in Winter vol Liefde seizoen 1, over sommige deelnemers soms net iets meer zoals bijvoorbeeld 'open boek' Joshua. Helaas voor de fans vallen ze nu weer in een groot, zwart gat tot de zomer. Het eerste seizoen zit er namelijk alweer op en de uitslag is bekend. Hoe loopt het af met deelnemers Saul, Edith, Benjamin, Guido en Marco? Nou, lees snel verder! Dan ontdek je of iedereen de liefde heeft gevonden.

Saul

Laten we maar beginnen met Saul, aangezien we de uitslag van hem al weten. In de op één na laatste aflevering van Winter vol Liefde maakt hij namelijk al zijn definitieve keuze. Hij kan immers maar met één dame op dream date naar Italië. Na lang twijfelen valt zijn keuze dan toch op Amy Rose, waarmee hij het meest een "romantische klik" voelt. Natuurlijk is Amy Rose hartstikke blij. Ze is naar eigen zeggen ook smoorverliefd op de makelaar, die woont en werkt in Zwitserland. Van tevoren had Saul nooit gedacht met iemand als Amy te eindigen. Maar: "Liefde is heel erg kneedbaar en ik ben blij met het eindresultaat." Ze past ook goed bij hem en binnen de familie: ze voelt zich snel thuis. Ook hebben ze in ieder geval allebei een kinderwens, iets wat voor Saul wel belangrijk is. Hij is zelf wel klaar ervoor. Amy Rose denkt rond haar 23ste of 24ste zwanger te worden. Echter is de kans aanwezig, dat ze dat momenteel al is. De geruchten over een zwangerschap en verloving gaan namelijk flink rond... Hoe dan ook is het kersverse koppel gelukkig. Op naar een mooie toekomst!

Benjamin

Bij horecamedewerker Benjamin (26) in Zwitserland is het een ander verhaal. De ochtend na een karaokeavond ontdekt hij, dat het er wel erg gezellig aan toe ging. Kennelijk probeerde financemedewerker Michiel (31), zijn laatste potentiële partner, hem twee keer te zoenen. Alleen hield Benjamin het in beide gevallen af. Misschien dat Michiel daarom zijn nachtelijke appjes aan Benjamin heeft verwijderd. De horecamedewerker heeft ook geen flauw idee, wat hier allemaal in is gezegd. Helaas komt hij er ook niet achter, want de volgende dag neemt Michiel afscheid. "Ik denk dat het voor mij gewoon het beste is om lekker naar huis te gaan," zegt Michiel snel. Hij zoekt toch meer spontaniteit bij het daten, deze manier van daten is het niet voor hem. Benjamin krijgt vervolgens niet de kans om nog iets te zeggen, want Michiel loopt binnen no time weg met zijn brakke hoofd. Ouch.

Gelukkig heeft Benjamin zijn goede vriendin Anna nog. Ook weet hij door het liefdesavontuur beter, wat hij zoekt in een man. Daarbij realiseert hij zich, dat hij liever niet helemaal op elkaar geplakt zit in een relatie. "Ik zoek meer een lat-relatie," vertelt hij. Overigens wil hij de komende tijd even niemand daten. "Ik ben klaar met daten." Hij vond Winter vol Liefde wel een bijzondere ervaring, waarin hij dus veel heeft geleerd. Vooral Joshua heeft hem veel bijgebracht. Hij vond het fijn, dat Joshua er zo lang was. Daardoor ontdekte Benjamin veel over zichzelf en onder meer waar zijn irritatiepunten liggen.

Edith

Edith heeft dus zoals we weten ook niet de liefde gevonden. In de één na laatste aflevering neemt ze al afscheid van haar laatste potentiële partner Aroen. Wel kijkt ze met een positief gevoel terug op Winter vol Liefde. "Ik zou het zo weer doen," zegt ze zelfs. Ze heeft het vervolgens even over haar ellenlange wishlist. Volgens haar komt dat door haar 'rugzakje'. Wel heeft ze gedurende het liefdesavontuur mannen gedate, die ze daarvoor niet zou hebben gedate. Dat vindt ze toch een overwinning van zichzelf. Het was zeker leerzaam. Tijdens de dates leerde ze, dat ze iemand ook qua innerlijk moet leren kennen. "Of het dan mijn vriend of partner wordt, dat is een tweede," zegt ze daarover. "Maar dan heb je er wel een vriend bij als het gewoon leuk klikt, zoals bijvoorbeeld met Bart."

Over Bart gesproken: in de laatste aflevering bellen Edith en zoon Mats nog even met goede vriend Bart. Hij is inmiddels weer terug in Limburg en heeft ze zeker gemist. Mats vond Bart de leukste van alle mannen. "Daar was je wel matie mee, hè?" reageert Edith op hem. Al is ze zelf ook goed bevriend met Bart. Ze kunnen erg lachen met elkaar. Zo grapt Bart dat ze de liefde kan vinden in Limburg. Ha! We ontdekken trouwens dat het avontuur hem ook iets heeft meegegeven. Niet alleen een nieuwe, goede vriendin, maar ook een nieuw kookboek. OMG! Yep, Bart wil leren koken. Edith belooft dat zij en Mats de kookkunsten van Bart zullen uitproberen. Wie weet wat daarvan komt... Liefde gaat door de maag, toch?

Marco

Tussen hoteleigenaar Marco (55) en zijn laatste, potentiële liefdeskandidaat Joyce (48) lijkt het goed te gaan. Wel zit er één grote twijfel bij Marco door een trauma uit zijn verleden. Daardoor twijfelt hij of hij wel klaar is voor een nieuwe partner. Tijdens een goed gesprek in de laatste aflevering komt hij dan eindelijk tot een conclusie. "Ik ben tot de ontdekking gekomen, dat ik..." begint hij. "Ik heb natuurlijk het één en ander meegemaakt. Op dit moment voel ik dat dat nog wel even in de weg staat bij mij." Ah, shit... Marco vindt het wel moeilijk om te vertellen. "Ik voel me een soort lafaard, ik weet niet," reageert hij, waarop Joyce lief zegt: "Je bent getraumatiseerd. Dat is heel anders." Aww!

Ondanks de lieve, begripvolle woorden van Joyce eindigen de twee hun liefdesavontuur dus niet met een relatie. Joyce vindt het wel even lastig om te horen natuurlijk. "Fuck, weet je wel," reageert ze voor de camera. "Geef me een kans, denk je dan." Het trauma werd opgewekt na een date, waarbij ze gingen sleeën. Toen werd Joyce op een gegeven moment duizelig, waar Marco erg van schrok. Echter voelt Joyce eerlijk gezegd ook geen kriebels bij Marco. "Ik denk dat het ook heel belangrijk is, dat je wel wakker van elkaar ligt," vertelt ze voor de camera. "En dat je bibberknietjes hebt, als hij dan aankomt."

Het afscheid tussen de twee is zoals verwacht wel zwaar. Maar ze zijn ook dankbaar voor hun tijd samen. "Ik heb een mooi mens leren kennen, die mooi in het leven staat," zegt Marco over Joyce. Joyce is op haar beurt dankbaar voor het avontuur, waarin ze voor het eerst weer haar hart heeft geopend voor een man. Eind goed, al goed?

Guido

Dat is bij de laatste deelnemer Guido in ieder geval. Hij eindigt Winter vol Liefde seizoen 1 met een nieuwe partner. En helaas voor horecamedewerkster Esmeralda (36) is zij het niet, ondanks dat ze het ergens wel had verwacht. Aww... Voor Guido was het wel een moeilijke beslissing. Toch is hij eroveruit: hij gaat voor Marja, die momenteel een sabbatical heeft. Wanneer ze het goede nieuws hoort, is ze logischerwijs enorm blij. Op het bankje in de buitenlucht lijken ze net twee verlegen, verliefde middelbare scholieren. Cute! Zo voelt Guido zich ook, zegt hij. "Nou, ik kan je één ding vertellen: je ziet er niet meer uit als een brugklasser," grapt Marja, die blijkbaar toch goede humor heeft.

Zoals gezegd was het echter niet makkelijk voor Guido. Ook met Esmeralda voelde hij een klik. Hij vond haar "heerlijk gestoord op de juiste manier". Ook zij kan de tranen niet tegenhouden, wanneer ze haar spullen inpakt. Gelukkig staat Marja klaar voor een knuffel, die ze wel toelaat. Ze vindt het ook leuk voor Marja. Bij het afscheid bedankt Esmeralda Guido nog voor alles, waarna Guido hetzelfde doet. "Jij ook bedankt voor alles. Dit ga ik niet vergeten."

Lees ook: Joshua van Winter vol Liefde kreeg na opnames professionele hulp: "verlatingsangst opgelost"