Kijkers Winter vol Liefde zien ongemakkelijk keuzemoment bij Saul: "wat een grafstemming"

Media door Jennifer

Het einde van seizoen 1 van Winter vol Liefde is nu écht in zicht. Vanavond is op tv de allerlaatste aflevering, waarin elke deelnemer een definitieve keuze maakt. Al hebben sommige deelnemers de keuze eerder gemaakt. Zo heeft de besluiteloze Saul eindelijk knopen doorgehakt. Wel ging het nog steeds erg stroef. De kijkers zijn getuige van een zeer awkward en bizarre situatie tussen hem, Amy Rose en Rafaella.

Einde nadert in seizoen 1 van Winter vol Liefde

Nu Winter vol Liefde seizoen 1 bijna is afgelopen, hakken de deelnemers één voor één de knopen door. Vanavond is de laatste aflevering, maar in de één na laatste aflevering hebben sommige al een keuze gemaakt. Zo weten we inmiddels dat Edith voorlopig vrijgezel blijft en alleen achterblijft met zoon Mats. Ook haar laatste vrijgezelle man Aroen blijkt niet de juiste persoon voor haar. Ze vindt hem toch iets te saai. Ouch... Al is ze volgens kijkers wel wat kieskeurig. Zij vonden dat ze wat flexibeler mocht zijn, misschien was het dan wél gelukt.

Bij de rest van de kandidaten worden knopen vanavond doorgehakt. Zo heeft Benjamin nog slechts één optie: Michiel. Alleen vindt Michiel deze manier van daten wel wat lastig en heeft hij bedenktijd nodig. Guido zit in dilemma over zijn twee dames Esmeralda en Marja. Hij heeft inmiddels met allebei gezoend, dus hij zou toch iets meer moeten weten over zijn gevoelens. Maar of het lukt om een keuze te maken? Marco zit vlakbij zijn definitieve keuze, want hij heeft alleen nog Joyce over. Al is de keuze wel erg lastig. In zijn geval komt het door een trauma uit zijn verleden, waar hij aan wordt herinnerd door Joyce. Ze komt nogal overeen met zijn ex-vrouw. Hij heeft hierdoor moeite om zich open te stellen. Ah oh...

Keuzemoment Saul

Voor Saul is het moment suprême wel aangebroken. De laatste twee vrijgezellen voor Saul, Maxine (30) en Muriël (33), hebben het niet lang volgehouden bij de makelaar. Hij was eigenlijk wel eroveruit: het wordt Amy Rose of Rafaella. Voor een derde en vierde vrouw was geen ruimte meer in zijn hart, dus die stuurde hij zo snel mogelijk weer weg. Ondertussen is de twijfelaar in dilemma over zijn definitieve keuze: gaat hij voor de nieuwe romance of oude vlam? In de op één na laatste aflevering horen we dat Saul graag naar Italië wil, maar dan kan slechts één vrouw mee. De keuze moet dus worden gemaakt. En zelfs wanneer het zover is, heeft Saul zichtbaar nog veel moeite ermee. Het gesprek komt langzaam op gang en zorgt voor een zeer ongemakkelijk gesprek, in ieder geval voor de kijkers van Winter vol Liefde.

Ongemakkelijk gesprek

De scène begint meteen goed met Saul en zijn dames, die in volledige stilte het ontbijt opsmikkelen. What the... Op socialmediakanaal X reageren mensen terecht met: "Wat een grafstemming." De sfeer is inderdaad niet om aan te zien. Het lijkt bijna gescript. Op een gegeven moment verbreekt Saul dan toch de stilte en schuift hij eindelijk zijn telefoon weg. "Ja, nee, ik wou eh, wel beginnen over eh..." begint hij. "Een lastig onderwerp." Vervolgens is hij eerst degene, die zijn zegje doet. Hij gaat een keuze maken, alleen maakt hij de keuze niet helemaal zelf. "Ik weet niet hoe jij erin staat, Raf," vraagt hij dan namelijk. Wacht, huh? Hij vertelt eerst aan Rafaella, hoe hij denkt over Amy Rose en ernaar neigt om haar te kiezen vanwege de "romantische klik". Ondertussen houdt Amy Rose zich stil en eet ze rustig verder. Het wordt pas echt bijzonder, wanneer Saul vervolgens zegt: "Ik zat te denken om met Amy gezellig te gaan eten in Stresa, als Amy dat wil." Nou, vraag het haar? Alleen vraagt hij meer toestemming aan zijn ex, die het overigens wel een goed idee vindt.

Uiteindelijk gaat Rafaella dan ook terug naar Nederland en vertrekken Saul en Amy Rose naar Italië. Natuurlijk krijgt 'Raf' wel nog een stevige knuffel en een "ik houd van je". "Raf heeft altijd een plekje in mijn hart en dat zal ook nooit verdwijnen," aldus Saul. Aww... wat zoet, maar misschien ook een beetje vreemd. De kijkers zijn in ieder geval compleet verbijsterd over de awkward situatie tussen Saul en zijn laatste twee vrijgezellen:

Verloofd én zwanger?

De keuze voor Amy Rose is trouwens niet erg verrassend voor veel kijkers van Winter vol Liefde. Geruchten over een goede afloop tussen Saul en Amy Rose gingen namelijk al veelvuldig rond in de media en op juicekanalen. Zo zou het kersverse koppel niet alleen verloofd zijn, maar schijnt Amy zelfs al zwanger te zijn. Wacht, wát? Bronnen uit de gemeente, waar Amy Rose heeft gewoond, vertellen dit aan Story. Ze zou zich ook al flink gesetteld hebben in Zwitserland. Zo werkt ze mogelijk in een dorpje vlakbij de woonplaats van Saul. Het gaat allemaal een stuk sneller dan de keuzemomenten van Saul in de serie...

Lees ook: Een Winter Vol Liefde vs. B&B Vol Liefde: dit zijn de verschillen