Joshua van Winter vol Liefde kreeg na opnames professionele hulp: "verlatingsangst opgelost"

Media door Jennifer

In het eerste seizoen van Winter vol Liefde was hij niet één van de hoofdpersonen. Wel had op social media vrijwel iedereen het over Joshua, één van de vrijgezelle mannen van Benjamin. Helaas waren het echter vooral haatreacties over zijn gedrag, waar hij inmiddels aan heeft gewerkt. Zo kreeg hij na de opnames hulp voor zijn verlatingsangst. Ook heeft hij achteraf nog afgesproken met Benjamin... Oh la la!

Joshua over haatreacties tijdens Winter vol Liefde

In het realityprogramma Winter vol Liefde was Joshua één van de opvallendste vrijgezellen. Zijn karakter werd nogal groots in beeld gebracht door de makers. Waarschijnlijk kreeg hij mede hierdoor de meeste reacties op social media, waarvan helaas wel veel negatief commentaar. Joshua heeft hier wel moeite mee gehad, zo vertelt hij aan Shownieuws. "Het zijn toch wel harde woorden. Dat is op zich prima, want iedereen mag zeggen wat 'ie wil. Maar ik vond het zelf niet zo fijn en netjes," aldus Joshua. Vooral het feit dat mensen hem 'manipulatief' noemden, kwam wel binnen. "Dat is gewoon heel negatief," vertelt hij. "Dat is ook voor veel mensen verschillend definieerbaar. Dat is voor mij wel iets, waar ik een beetje van geschrokken ben."

Nog contact met Benjamin

Helaas heeft hij het hart van Benjamin niet veroverd. Hij stuurt hem in de serie zelfs bruut weg. Echter blijkt het contact tussen de twee toch niet helemaal verwaterd. In de serie heeft hij ook nooit geschreeuwd aan de telefoon, zegt Joshua zelf. Al kan hij zich voorstellen, dat iemand het anders ervaart. Hoe dan ook heeft Benjamin Joshua niet geblokkeerd: "We hebben nog gewoon contact." Hij is zelfs langsgegaan bij Joshua thuis in Amsterdam. Volgens Joshua hadden ze een gezellige avond en veel gelachen.

Echter heeft hij geen gevoelens voor Benjamin. Al vindt hij hem zeker "een schat", maar Joshua denkt niet dat ze ooit een liefdeskoppel worden. Wel blijft zijn deur altijd openstaan: "Als je iets samen hebt meegemaakt, dan ben je altijd welkom." Een drankje doen op z'n tijd: prima. Maar meer dan vrienden worden ze waarschijnlijk niet.

Verlatingsangst

Joshua ziet zijn romance met Benjamin als een vakantieliefde. Hij heeft ook zeker verdriet ervaren. Wat hem het meest raakt is, "dat de deur zo snel is dichtgeklapt". Aww. Eenmaal thuis krijgt hij gelukkig wel genoeg hulp van RTL. Zo heeft hij met professionele hulp zijn verlatingsangst opgelost. "Ik ben gaan schrijven over alle gevoelens, die ik daarover had en waar het vandaan kwam," vertelt hij. Daarom is hij het tv-programma wel erg dankbaar. "Daardoor ben ik enorm gaan groeien," legt hij uit. In het vervolg doet hij het ook iets rustiger aan, wanneer er weer een nieuwe liefde op zijn pad komt. Ha!

Spin-off?

Wie weet is de kans trouwens aanwezig, dat we zijn leven ná Winter vol Liefde kunnen volgen. Al moet iemand wel interesse hebben, om een spin-off over Joshua te maken. Hij staat hier in ieder geval best voor open. "Ik houd van mensen vermaken," zegt hij. Daarnaast blijkt hij niet zo'n moeilijk persoon en gaat hij makkelijk mee in andermans plannen. "Ik zeg niet snel nee," aldus Joshua.

Lees ook: Kijkers Winter vol Liefde zien ongemakkelijk keuzemoment bij Saul: "wat een grafstemming"