Benjamin stuurt Joshua definitief weg, Winter vol Liefde-kijkers reageren lovend: "Hij kan ballen tonen"

Media door Jennifer

In Winter vol Liefde is het toch echt over en uit tussen Benjamin (26) en Joshua. De tijdelijke break heeft niet geholpen aan een sterkere band, wat voor Benjamin overigens niet erg lijkt. Kijkers op social media reageren ook lovend op het sterke statement van Benjamin, waarin hij Joshua definitief wegstuurt. Een grote opluchting voor vele kijkers én Benjamin, die nu hoopt op een minder intense man...

Benjamin in Winter vol Liefde

De tijd vliegt in Winter vol Liefde, waar de deelnemers nog maar een week hebben voor hun zoektocht. De 26-jarige horecamedewerker Benjamin is daar één van en moet nog even 'flink aan de bak'. Op dit moment heeft hij namelijk nog steeds niet iemand gevonden, waarmee het goed voelt. In aflevering 13 loopt alleen nog de 31-jarige Joshua bij zijn woning, want met Olivier-Bas heeft het helaas niet gewerkt. Al blijkt Joshua ook niet de ideale liefdespartner voor Benjamin, merkt hij nu. Na een week is de smoorverliefde, enthousiaste Joshua weer terug, maar helaas is de bom wel enorm gebarsten tussen hem en de horecamedewerker. Zoals gewoonlijk schakelt Benjamin daarom weer de hulp in van zijn goede vriendin Anna. Zij weet altijd raad!

Einde voor Joshua

Door het gesprek met Anna komt Benjamin echter wel tot een voor Joshua verdrietig besluit: hij moet weg. In het gesprek met Anna vertelt ze haar goede vriend, dat ze Joshua namelijk niet echt kan waarderen. "Ik zou het niet accepteren als iemand na zeven dagen aan de telefoon tegen me gaat schreeuwen," vertelt ze eerlijk. "En ik zou na zeven dagen ook niet zeggen dat je verliefd bent." Dat vindt ze ietwat vreemd. Ze kreeg ook het gevoel, dat Joshua Benjamin erg claimde. Volgens Anna is hij een grens overgegaan bij Benjamin, zodra Joshua dingen ging eisen. Wat haar betreft is het dus over en uit.

Wanneer Benjamin het slechte nieuws wil overbrengen aan de verliefde vrijgezel, komt Joshua vervolgens met een soort plottwist. "Ik heb een besluit genomen," begint hij, waarna hij hem vertelt dat hij naar huis wil. O, alright. "Het ligt niet aan jou," zegt hij nog. "Wat ik hier meegemaakt heb met jou, had ik nooit willen missen." Hij blijft ondanks zijn besluit wel vrij lovend over Benjamin, die ondertussen ook een statement in zijn hoofd heeft. En dat is wel een iets heftiger statement dan dat van Joshua. Oei...

Kijkers lovend over keuze Benjamin

Na de woorden van Joshua gaat Benjamin er namelijk nog even vol tegenin. Volgens hem wil Joshua graag de touwtjes in handen houden, maar dat kan bij Winter vol Liefde niet. "Jij bent niet constant in controle. Ik heb enigszins de controle," aldus Benjamin. Hij denkt dat Joshua daar moeite mee heeft en wegloopt van zijn gevoel. "Je kunt je niet aanpassen aan een ander en je wil het graag hebben zoals jij het wil. Je bent daarin heel dominant. En eh, ik gebruik het woord liever niet, maar een beetje manipulatief," gaat Benjamin verder. "Ik vind het dan ook een dikke middelvinger naar mij toe." Oef! Ondanks dat Joshua stil blijft tijdens de rant van Benjamin, doet het hem naar eigen zeggen wel veel. Volgens hem geeft Benjamin wel om hem: "Dat [gesprek, red.] heb je niet met iemand die je niet leuk vindt, of in ieder geval waar je niet een beetje om geeft."

Toch denkt Benjamin op dit moment dat er geen toekomst zit in hen. "Je gaat niet het beste in mij naar boven brengen," zegt hij. Wanneer Joshua nog wat probeert te zeggen, laat Benjamin hem al niet goed meer uitpraten. Hij is er helemaal klaar mee. Iets waar de meeste kijkers op socialmediakanaal X tevreden mee zijn. "Benjamin is sterk in mijn achting gestegen vanavond," schrijft een kijker, terwijl een ander juicht: "Eindelijk. Doei Joshua!"

Joshua en zijn '100 mannen'

Of Joshua nou echt baalt van zijn vertrek in Winter vol Liefde, is overigens zo zeker nog niet. Zo heeft hij volgens de moeder van Benjamin gezegd, "dat er in Amsterdam minstens 100 mannen op hem wachten". Dat horen we later in een gesprek tussen moeder en zoon. Waren de tranen bij zijn vertrek dan wel echt? En gelooft hij werkelijk, dat ze elkaar nog gaan zien? Hij zegt wel dat hij er op hoopt, maar of dat echt gaat gebeuren...

Benjamin is in ieder geval zichtbaar opgelucht, wanneer Joshua wegrijdt in de bus. "Ik heb bij hem het idee, dat ik me soms iets leuker, succesvoller of mooier moet voordoen dan dat ik eigenlijk ben," reageert hij voor de camera. "Dat werkt voor mij niet." Laten we hopen dat Michiel, de laatste man van Benjamin, een stuk minder intens is.

Lees ook: Kijkers irriteren zich aan twijfelende Saul in Winter vol Liefde: "wat een moeilijk gedoe"