André Hazes bang dat moeder Rachel naam 'Hazes' wil verkopen: "wil daar wel voor waken"

Celebs door Jennifer

André Hazes is inmiddels twee jaar clean en probeert zichzelf op het rechte pad te houden. Hij geniet weer van het leven mét Monique Westenberg en hun zoon Dré en brengt nieuwe muziek uit. Ondertussen is er wel een conflict gaande over de nalatenschap van André senior, maar dat gaat vooral tussen moeder Rachel en zus Roxeanne. André houdt zich hier liever buiten. Dit om ervoor te waken, dat zijn moeder de naam 'André Hazes' verkoopt.

André Hazes in Casa di Beau

In de nieuwste aflevering van Casa di Beau zien we weer twee BN'ers met een interessant verhaal. Deze keer heeft Beau van Erven Dorens presentatrice Linda Hakeboom uitgenodigd, die borstkanker had. Vervolgens vlogde ze volop en gaf ze haar volgers telkens updates. Daartegenover hebben we zanger André Hazes junior, die inmiddels twee jaar clean is. Nu probeert hij zijn leven te beteren. "Ik kan niet wachten om straks te zeggen: ik ben al vijf jaar clean," zegt hij. Hij geniet rustig van het leven samen met Monique en hun zoon André (ook wel Dré genoemd) en brengt ook nieuw leven in zijn zangcarrière. In de afkickkliniek heeft hij een hoop geleerd, waaronder dat hij het niet alleen hoeft te doen.

Voor André moet het erg fijn zijn, dat hij weer veel tijd doorbrengt met zijn zoon. Naar eigen zeggen vindt hij het namelijk wel jammer, dat hij de eerste jaren van zijn zoon heeft gemist. Volgens hemzelf komt dit doordat hij geen goed voorbeeld had met zijn eigen vader, die amper thuis was. In de documentaire André Hazes, Zij Gelooft in Mij zien we wel, hoe André senior is als vader. Alleen was dit volgens André jr. blijkbaar niet helemaal oprecht, zo vertelt hij bij Beau. "Hij was er helemaal niet mee bezig, waar we heen gingen," zegt hij. "Dat maakte hem geen reet uit."

Angsten voor naam 'André Hazes'

Toch waren een hoop fans van André sr. destijds verknocht aan de documentaire over zijn gezin. De familie Hazes heeft gewoon altijd in de spotlights gestaan en verschijnt ook nu nog steeds in de media. Alleen is het tegenwoordig vooral in negatieve zin helaas, dankzij het conflict om de nalatenschap van Hazes sr. Een conflict waar André jr. zich liever buitenhoudt, zegt hij tegen Beau. "Mijn gevoel zegt dat ik erbuiten moet blijven," geeft hij aan. "Dat geld boeit me echt geen reet." Helaas is dat niet zo makkelijk, zegt hij. Hij wordt alsnog wel in het conflict getrokken.

Wat hij persoonlijk vooral belangrijk vindt, is de naam 'André Hazes'. Daarom bemoeit hij zich ook liever niet met het conflict van zijn zus en moeder. Tegenover Beau uit hij zijn angsten over een eventuele verkoop van de naam. "Ik ben altijd bang dat er rare dingen gebeuren met de naam 'André Hazes'," vertelt hij. "Bijvoorbeeld dat mijn moeder op een dag denkt: ik ga het verkopen aan John de Mol en John gaat er twaalf zangprogramma's over maken. Ik wil daar wel voor waken." Dit is de reden, waarom hij geen ruzie wil.

Gezin bij elkaar houden

Op de begrafenis van André sr. beloofde zijn zoon André jr. nog, dat hij het gezin bij elkaar zou houden. Alleen lijkt de belofte niet uit te komen. "We groeien juist alleen maar uit elkaar," vertelt André jr. "Dat vind ik jammer." Misschien dat hij nu daarom meer zijn best doet voor zijn eigen gezin met Monique.

In de Casa di Beau-aflevering vertelt hij ook nog iets over zijn kinderwens. Zo willen hij en Monique heus nog wel een tweede kind, alleen gaat dat bij Monique minder makkelijk. Ze was eerder wel voor een tweede keer zwanger, alleen kreeg ze toen een miskraam, vertelt André jr. openhartig. "En kort daarop werd ik verliefd op een andere vrouw," zegt hij dan. "Toen heb ik haar verlaten en daar is best een tijd overheen gegaan." Hun gezamenlijke gezinsdroom werd daardoor volgens hem "om zeep geholpen". Daar voelt hij zich zeker schuldig over. "Dat heb ik echt heel verkeerd aangepakt." Tegenwoordig leeft hij meer in het nu, waardoor het makkelijker gaat binnen zijn gezin. "Het voelt nu vanzelf en ik hoef er mijn best niet voor te doen."

Lees ook: André Hazes zou Monique wel opnieuw ten huwelijk willen vragen: "wel op een intieme manier"