Gordon in Casa Di Beau openhartig over 'zwartste jaar uit zijn leven': "Patrick heeft mij gered"

Media door Jennifer

Na een succesvol seizoen van Casa Di Beau heeft presentator Beau van Erven Dorens nu een speciale winterspecial gemaakt. En het nieuwe tv-programma start direct goed met een aflevering. Zo is Gordon (55) zeer openhartig over het 'zwartste jaar uit zijn leven', waarin het huwelijk met ex Gavin van de één op de andere dag over was. Gordon zakte in zo'n diep dal, dat hij er bijna niet meer was...

Gordon in Casa Di Beau Winterspecial

In de speciale winterspecial van Casa Di Beau blikt presentator Beau van Erven Dorens terug op het afgelopen jaar met diverse opvallende BN'ers. In de eerste aflevering zien we onder meer Gordon, die zoals velen weten een dramatisch jaar achter de rug heeft. Tegenwoordig woont de zanger, presentator, horecaeigenaar én interieurontwerper in Dubai met zijn twee hondjes, maar voor werk keert hij geregeld terug naar Nederland. Zo heeft hij dus nog een goedlopende koffiezaak in Amsterdam en natuurlijk af en toe wat tv-werk. Alleen kwam hij in 2023 vooral in de media door de relatiebreuk met zijn Australische ex Gavin. Gordon en Gavin waren binnen no time dolgelukkig en wilden zelfs gaan trouwen. Alleen werd het huwelijk plotseling afgeblazen, waardoor Gordon wederom zijn hart brak. Hij kwam zelfs tot aan de afgrond, zo vertelt hij openhartig in Casa Di Beau.

Schrizofrenie

Tijdens een intiem gesprek met Beau vertelt Gordon over het 'zwartste jaar uit zijn leven', zoals hij het zelf noemt. Zoals gezegd waren Gordon en Gavin dus snel verliefd op elkaar. Ze grapten ook vanaf dag één al over trouwen. Mogelijk dachten een hoop mensen, dat Gavin vooral voor het geld bij Gordon bleef. Al gebruikte Gavin volgens Gordon vrijwel altijd zijn eigen geld. Hij leefde volgens de zanger niet continu op zijn geld. De relatie ging dus goed en Gordon had nooit iets door over een komende breuk. "Het enige wat mij zorgen maakte, is dat hij een broer had die schizofreen was," vertelt hij. Gavin trof zijn broer destijds dood aan in de badkamer, wat een nogal heftige gebeurtenis was. "Toen schoot door mijn hoofd dat schizofrenie erfelijk is," zegt Gordon dan. Dat zou het eventueel kunnen verklaren, waarom Gavin zo snel van gedachten is veranderd over hun huwelijk.

Op een gegeven moment werd stil van Gavins kant. Dagenlang hoorde Gordon niets van hem en dat baarde hem zorgen. Op een gegeven moment gaf Gavin aan, dat het even niet goed ging. "Dat is leuk en aardig," reageerde Gordon toen. "Maar je kan me ook bereiken als het niet goed is. Dan wil ik er jusit voor je zijn." Alleen bleek Gavin helaas wel veranderd. Hij leek een totaal ander persoon, zodra Gordon zijn ex na lange tijd weer zag. Hij vloog nog wel over naar Melbourne van Gavin, maar de relatie was toch echt klaar. "Ik hield zijn hand vast op straat en ik voelde niets meer. Het was helemaal weg," aldus Gordon.

Zelfmoordpogingen

Trigger waarschuwing: denk jij ook aan zelfmoord? Praten over gedachten aan zelfdoding kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Het huwelijk van Gordon en Gavin werd dus van de één op de andere dag afgeblazen. Vervolgens ontstond het grootste liefdesdrama uit Gordons leven. Na de breuk met Gavin lekte persoonlijke telefoongesprekken uit via weekblad Privé, doordat Gordon zijn ex deze had onthuld. Hier was Gordon destijds woest over. Het raakte hem zo erg, dat hij zelfs twee zelfmoordpogingen deed. Gelukkig kreeg hij wel veel steun van zijn andere ex en beste vriend Patrick, waarmee hij nog steeds samenwoont. "Patrick heeft mij gered," zegt Gordon, waarmee hij doelt op zijn poging tot zelfdoding. "Hij is letterlijk bovenop me gesprongen," legt hij uit. Vervolgens hield Patrick hem wekenlang in de gaten tot het langzaamaan beter ging.

Hoewel de breuk met Gavin al heftig was, vond Gordon het lekken van de telefoongesprekken eigenlijk nog erger. Volgens Gordon wist de hoofdredacteur namelijk over Gordon zijn zelfmoordpoging. Hij heeft dan ook één belangrijke boodschap voor de hoofdredacteur: "Schaam je. Schaam je diep."

Veel dromen en ambities

Inmiddels is het tij weer gekeerd in Gordon zijn leven. Niet alleen Patrick was een enorme steun. Ook zijn grootse 55ste verjaardag hielp mee om zichzelf uit het diepe dal te halen. Gordon realiseert zich overigens wel, dat veel aan zichzelf te danken is. "Heel veel dingen roep ik over mezelf af," vertelt hij. Hij hoeft ook niet iedereen voor zich te winnen. Als mensen nog altijd de pik op hem hebben, so be it. Ondertussen heeft hij nog veel dromen, ambities en ideeën. En hij noemt zichzelf nog 'vrij jong', dus wie weet wat er volgt in de toekomst... Misschien een laatste seizoen van het populaire realityprogramma Geer & Goor? Gordon zegt namelijk wel open te staan voor een nieuw seizoen. "Maar dan wil ik nog één keer en daarna nooit meer," aldus de zanger. "Ik weet ook niet of onze humor nog kan."

Ook geeft hij de liefde nog niet op. "Er zal vast nog wel ergens een andere leuke Gavin rondlopen..." zegt hij, waarop Beau reageert: "Nou, laten we hopen dat het niet een Gavin is." Eh, juist! Al geeft een kijker als tip, dat hij de zoektocht naar liefde wel kan staken:

Lees ook: Gordon reageert op spottende Insta-story van ex Gavin na aanklacht: "raakt me, maar ben niet verbaasd"

Beeld: Screenshot uit 'Casa Di Beau Winterspecial' RTL / Videoland