De top 20 meest dolkomische grapjes van Google

Media door Rosanne
Google is veruit onze meest favoriete zoekmachine. Niet alleen omdat-ie retegoed werkt, maar ook omdat het bedrijf erg veel humor heeft. Overal hebben ze namelijk grapjes ‘verstopt’. Wij hebben de leukste voor je gevonden!

De meest dolkomische grapjes heeft Google verstopt in zijn zoekbalk. Maar er zijn er ook nog genoeg in andere aplicaties. Dit zijn de allerleukste uit de zoekbalk!   

Recursie

Als je recursie opzoekt, krijg je als zoeksuggestie: recursie. Yup exact hetzelfde en dat is ook de grap, want recursie is het herhalen van zichzelf en daarna nog een keer. Denk maar aan dat je in een ruimte staat met twee spiegels tegenover elkaar. Dan zie je jezelf ook telkens terug! 

Atari Break-out

Alle 90’s-kids herinneren zich vast nog wel het spelletjesmerk Atari. Nu kun je oude tijden herleven met Google als je Atari Break-out intikt in de zoekbalk.

Zerg Rush

Pas op! Als je zoekt op Zerg Rush zullen de nulletjes van Google al je zoekresultaten opeten. Ben jij snel genoeg om ze weg te klikken? Als je game-over bent en lang genoeg wacht, zie je dat de nulletjes zich verzamelen en de letters GG vormen. Humor!

Funny names

Wij gebruiken vanaf nu niet meer de zoekmachine Google maar gewoon die van Ze.nl! Verander met deze grappige trick het logo in je eigen naam.

Chicken Roll

Ben je ooit weleens ge-Rikrolled? Zo niet, klik hier en hier voor uitleg. Zo ja, bereid je dan nu maar voor op de Chicken Roll. Type de letters 2204355 in Google in en zie wat er gebeurt. 

Google Doodles

Het is je vast weleens opgevallen dat Google haar logo regelmatig aanpast aan een speciale gebeurtenis of datum. Dit verschilt ook per land en soms maken ze er echt ware kunstwerken van. Hier kun je alle Google Doodles vinden.

Do a barrel roll

Als je googlet op ‘do a barrel roll’, gaat je pagina koppeltjeduikelen! Leuk om eens als grapje uit te halen bij een onwetende computernitwit.  

Pac Man

Het zal je niet verbazen dat de nerds bij de zoeksite dol zijn op spelletjes. Zo vierden zij de 30ste verjaardag van Pac Man door hun logo in - jawel - een spelletje Pac Man te veranderen. Gelukkig kun je hem HIER nog vinden en spelen.
 
‘Find Chuck Norris’
Google is de acteur Chuck Norris een beetje zat, dus als je zoekt op ‘find Chuck Norris’, krijg je als eerst het volgende bericht:

"Google won't search for Chuck Norris because it knows you don't find Chuck Norris, he finds you. Your search - Chuck Norris - did not match any documents." 


Sphere

Als je HIER klikt, wordt alles een beetje… hypnotiserend.

Irritante Google

Als je een rottig geintje wilt uithalen, is deze irritante versie van Google een goede optie. Alles wat je intikt wordt namelijk vervormd en dat is retevervelend! (Maar wel erg grappig.)
 
Google in de jaren 80
Heb je je ooit weleens afgevraagd hoe Google eruit zou zien in de jaren 80? Nou, zo dus!

Theepotje

Kun je iets niet vinden? Google schenkt een lekker kopje thee voor je in. Gezellig toch?
 

- Andere Google-grapjes - 
Dino baby

Als je met Chrome surft en je hebt geen verbinding, dan verschijnt er een kleine dinosaurus. Als je op spatie drukt begint hij te rennen over een woestijn en kun je als je nog eens op spatie drukt over cactussen heen springen.


Koe

Op 1 april 2010 werden modellen bij het 3D-programma Googly Body vervangen door een koe.

Chatten met aliens

Je kunt via Google Earth de ruimte in en chatten met een bewoonster van Mars. Als je naar Mars navigeert, moet je 'Meliza' intikken in het zoekscherm.

Anonieme kangoeroe

In Google docs verschijnen soms anonieme dieren, zoals een anonieme kangoeroe! Op deze manier wil het bedrijf je laten weten dat je documenten openbaar zijn en andere mensen erin kunnen kijken.


Error

Als je een zoekmachine zoekt voor Microsoft, krijg je een error. Hetzelfde geldt voor het besturingssysteem Linux.

Valse voicemail 

Hier kun je een voicemail vinden die je niet hoeft af te luisteren. Ideaal!

Pegman

Het gele poppetje Pegman van Google Maps kan ook grappige trucjes. Sleep je hem bijvoorbeeld naar het noordelijkste puntje van Antarctica, dan verandert hij in een pinguïn! Met de feestdagen wil hij ook nog weleens op een bezemsteel rondvliegen (Halloween) of in een sneeuwpop veranderen (Kerst).


Vluchtsimulator

Wat ooit begon als grapje, is uitgegroeid tot een heuse functie van Google Earth. Je kunt namelijk ‘in het vliegtuig stappen’ en lekker rond de aarde vliegen. Hoe cool is dat? Hier staat uitgelegd hoe het precies werkt.  

Dit is nog maar een selectie uit de vele 'easter eggs' die Google over het internet heeft verstopt! Er zijn nog tientallen andere, en misschien ook nog wel een hoop onontdekte. 
 
Ken jij nog meer hilarische Google-grapjes?