Altijd handig: de beste 1 april grappen voor je op een rijtje

Vrije tijd door Miranda

De enige dag van het jaar dat je baas én je oma voor de gek mag houden. We hebben het natuurlijk over 1 april. Mocht je voor dit jaar de beste 1 april grappen nog niet op zak hebben, dan is het zeker handig om even door dit lijstje te neuzen. Want vandaag hebben wij alle goede grappen voor je op een rijtje gezet. Succes!

1 april grappen

Goede 1 april grappen voor aan de telefoon

Het Whatsapp-virus

Doe jezelf voor als een medewerker van Whatsapp. Je ‘slachtoffer’ wordt opgebeld met de mededeling dat door een virus in Whatsapp alle verstuurde berichten naar zijn/haar hele adresbroek zijn verstuurd. Oftewel: iedereen kan alles lezen! Oef…

Dating service (nep sms)

Iedereen kent dit wel: de nep abonnementen per sms. Stuur de volgende sms: Gefeliciteerd met je aanmelding voor onze pornowebsite (2,50 euro per dag). Je ‘slachtoffer’ schrikt zich natuurlijk wild.

Goede 1 april grappen met auto’s

Nep schade aan iemands auto

Over goede 1 april grappen gesproken… schrijf op een briefje: “Beste meneer / mevrouw, sorry van de schade aan uw auto. U kunt mij bellen op telefoonnummer 06 – 12 34 56 78” en steek deze bij een (on)bekende onder de ruitenwissers. Er is natuurlijk geen schade aan de auto… maar leuk is het wel. Met name wanneer je de reactie van een afstandje kunt zien.

Niet handsfree bellen

Deze grap kun je perfect uithalen bij iemand die niet hands-free belt in zijn of haar auto om hem of haar een lesje te leren. Bel en doe alsof je van de verkeerspolitie bent. Je slachtoffer krijgt een boete van 145 euro omdat hij is gefotografeerd terwijl hij/zij rijdend aan het bellen was. 

Goede 1 april grappen met dieren

Hond kopen

Is jouw slachtoffer ook zo gehecht aan zijn of haar hond? Dan is dit absoluut onze favoriet uit het lijstje van de goede 1 april grappen. Mail degene met het voorstel om de hond over te kopen en zet er een enorm hoog bedrag bij. Jij zoekt zogenaamd al jaren zo’n zelfde soort hond en je hebt zelfs al een nieuwe naam voor de hond bedacht… whuuut?!

Goede 1 april grappen met eten

Pizza bezorging

Bestel via een app twintig pizza's voor je slachtoffer en geef zijn/haar adres- en telefoongegevens door. Het leukste is natuurlijk als je zelf op dat moment op bezoek bent bij diegene. Dan kun je nog wel meeprofiteren van die overdosis pizza.

Al met al genoeg grappen om uit te halen op de lolligste dag van het jaar. Wat vind jij de beste 1 april grappen?

Lees ook: Dingen die je herkent als je lacht om je eigen grappen