Dingen die je herkent als je lacht om je eigen grappen

Vrije tijd door Sabine
Het is niet zo dat jij de hele avond staat te moppentappen alsof je een topkomiek bent, maar wanneer jij een grapje maakt, vind je ‘m zelf fantastisch. En lachen dat jij dan doet! Ongegeneerd produceer jij een hoog aantal decibel met je bulderlach. 
 
Jij weet als geen ander wat jij zelf grappig vindt en als de juiste gelegenheid zich voordoet, maak jij hier dankbaar gebruik van en gooit er zo een mastergrap uit. Tenminste, jij vindt ‘m erg vermakelijk. Gevolg: jij lacht alsof je twintig patronen lachgas hebt ingeademd. En ja, ook deze dingen hieronder gebeuren dan. 
 
De ijzige stilte
Jij gaat natuurlijk altijd optimistisch uit van het beste, maar jouw grappen worden natuurlijk altijd beoordeeld door publiek dat overduidelijk valt onder de categorie worstcasescenario-mensen. Nadat jij zelf keihard hebt gegierd om je eigen lach, hoor je hierna dat het ijzig stil is. Glazige ogen kijken jouw kant op en mondhoeken zijn niet eens 1 graden gekruld. Auw.  
 
Lachen om jouw lach 
Je hebt natuurlijk ook nog de mensen die de lol er ook allemaal niet van in zien, maar die wel hun lach loslaten als ze jouw hyenagebrul horen. Je moet ze ook wel nageven dat het er ietwat knullig uitziet wanneer jij om het leven loopt te ginnegappen en niemand anders met je meedoet. Ach, ze lachen om je. Als het niet om je grapje is, dan maar om jou. Vooruit. Kunnen we mee leven. 
 
Grapjes die het goed doen, recycle jij graag
Omdat jouw grootste hobby lachen om je eigen grappen is, vind je het wel zo amusant wanneer mensen met je meelachen. Is gewoon gezellig. En de bevestiging is zeker egostrelend. Dus wat doe je? Grappen die jouw top 10 hebben gehaald, worden op feestjes en partijen altijd weer uit de mouw geschud. Beetje jammer dat je helaas niet het vermogen hebt om bekende gezichten te herkennen en je beroemde grap nu toch zeker al 3 keer hebt gemaakt naar oom Henk toe. Gênant ook als hij vervolgens grapt dat jij ‘m al meerdere keren hebt gebruikt en het gezelschap daar met z’n allen smakelijk om buldert. 
 
Jij bent mikpunt voor menig grapje 
Mensen vinden het maar al te mooi om jou superoverdreven te imiteren. Wanneer jij loopt te hikken en hierbij je schouders een héél klein ieniemiene beetje op een neer gaan, doet je vriend je maar al te graag na. Erg jammer dat jij op zo’n moment in zijn ogen een spastisch patiënt bent. 
 
Je hebt niet door wanneer je moet stoppen met lachen
Timing is niet het enige probleem waar jij op zo’n moment mee kampt. Je weet namelijk in verscheidene gevallen ook niet hóe je moet stoppen. 5 minuten na je shine-momentje biggelen de tranen nog van jouw wangen.  
 
Je lacht al voor je iets hebt gezegd 
Jij loopt halverwege je zin al naar lucht te happen omdat je weet dat je finale zo grappig is. Helaas snapt niemand de grap nog omdat je jezelf zo vaak hebt onderbroken met je lach. En verstaan kunnen ze het ook niet bepaald. Zodra jij de tranen van je wangen veegt en nog een poging doet, is niemand nog geïnteresseerd in je. 
 
Niet charmant
Als jij lacht om je grapje, vind jij het ook echt een van het kaliber ‘mijn buikspieren doen pijn’.  Het is helemaal niet zo erg dat jij op zo’n moment je buikspieren effe traint. Wat wel jammer is, is dat onappetijtelijke geluid dat achteruit jouw keel vandaan komt. Charmant is dat gebrul écht niet te noemen. 

Welke van de bovenstaande punten herken jij maar al te goed?