10 x Leuke 1 april grappen van bedrijven

De maatschappij door Laura

Je weet dat ze gaan komen en toch trap je er weer in. Bedrijven komen soms al eind maart op de proppen met een april grap. Hoe creatiever en gekker, hoe beter. Wij verzamelden 10 leuke 1 april grappen van bedrijven van de afgelopen jaren. Van heel flauw tot heel hilarisch... 

leuke 1 april grappen

Lees ook: Te leuk voor iedere kinderkamer: deze Snoopy lamp

Leuke 1 april grappen: Verf met een luchtje 

Toegegeven: als dit had gewerkt, was het een briljant idee. Zwitsal-geurtjes voor de kinderkamer, lavendel voor de slaapkamer en citroenfris voor het kleinste kamertje. Helaas was deze geurverf van Gamma te mooi om waar te zijn.

leuke 1 april grappen

Leuke 1 april grappen: De vibrerende tampon

"Nu zul je uitkijken naar je menstruatie", aldus de leus van bedenker Pink Parcel. Een vibrerende tampon zou van je ongesteldheid een feestje moeten maken, was de insteek van deze flauwe grap. Juist ja. 

leuke 1 april grappen

Leuke 1 april grappen: Rookworstvlaai van Hema

Na de frikadellenvlaai, pepernotenvlaai en boerenkoolvlaai, verrastte ons niks meer op het gebied van Limburgs gebak. Toen de HEMA de rookworstvlaai introduceerde waren er maar weinig die het niet geloofden. Sterker nog: op social media waren er fijnproevers die stonden de popelen om hun gebaksvorkje in de vlaai te zetten. 

Leuke 1 april grappen: Boer'n Yoghurt met Licor 43

Lekker teut naar je werk dankzij dit ontbijt. De 1 april grap van Zuivelhoeve was zó goed dat er massaal werd gesmeekt dat de smaak echt gemaakt werd. Inmiddels ligt de smaak echt in de winkels.

leuke 1 april grappen

Leuke 1 april grappen: De pakketjesvertrager

Hoewel het gelijk overduidelijk was dat de 'pakketjesvertrager' van Coolblue niet echt is, hoort-ie in het rijtje met de leukste 1 april grappen. Vooral de toewijding waarmee de promotievideo is gemaakt, maakt het een goed gelukte april grap.

Leuke 1 april grappen: Baby's in de Python

Vind je het ook zo spijtig dat je er altijd iemand bij de baby moet achterblijven als het gezin in een achtbaan gaat? Maxi-Cosi en de Efteling sloegen de handen ineen voor een geslaagde 1 april grap: baby's in de Python. Vijf sterren voor overtuigend acteerwerk in deze promovideo.

Leuke 1 april grappen: De chocoladeburger van BurgerKing

We kennen de chocoladepizza inmiddels, maar de chocoladeburger? Ai, daar hebben we onze twijfels bij. Heel lekker of heel vies, we zullen het nooit te weten komen. De Chocolate Whopper was - uiteraard - een 1 april grap.

Leuke 1 april grappen: Rexona left & right deodorant

Een deodorant met een aparte stick voor je linker- en rechteroksel... Wat?! Gelukkig bleek het 'nieuwe product' van Rexona in het lijstje flauwe, maar leuke 1 april grappen te horen.

Leuke 1 april grappen: Sex Dixies

Een lekker ding aan de haak geslagen op de dansvloer en gelijk zin in een verzetje? Dancing Bruin 'introduceerde' de Sex Dixies: "om overlast op de zondagavond te voorkomen - lees: vozende mensen in alle voortuinen - hebben we bij Bruins besloten om het rollebollen te centraliseren met ‘sex dixies'." De sekshokjes zouden zogenaamd voorzien zijn van tissues en condooms. Ideaal, niet? Helaas bleek het om een 1 april grap te gaan. Dus dit gat in de markt is nog steeds te vullen...

Leuke 1 april grappen: Nieuwe smaken van Coca-Cola

Avocado, houtskool en zuurdesem smaak in je cola? Brrrr, we moeten er niet aan denken. Gelukkig was het een creatieve uitspatting van de marketingafdeling voor de grappigste dag van het jaar. Wij houden het lekker bij Cherry of Vanilla.

leuke 1 april grappen cola

Lees ook: Moniek (51) verhuisde met haar gezin naar Roemenië, maar kreeg heimwee: 'Ik doe dit nooit meer'