De leukste 1 aprilgrappen op kantoor

Werk & studie door Sanne Michelle

Nu het thuiswerkadvies al enige tijd is vervallen, is dit de uitgelezen kans om je collega's eens goed in de zeik te nemen op 1 april. Wij schrijven over de leukste grappen die jij kunt maken op kantoor.

Lees ook: Deze 7 soorten collega's herken je sowieso

All eyes on you 

A classic one. Deze grap wordt al jaren gemaakt op kantoor en blijft leuk. Koop een zakje met googly eyes en plak deze per twee op de artikelen in de koelkast op kantoor. Wanneer één van je collega’s dan de koelkast deur opent voor de lunch zal hij of zij letterlijk aangestaard worden door de melk, boter en kaas. Ongemakkelijk!

Muis vastplakken

Deze is super easy en snel gefixt. Plak een stukje plakband of een post-it op de onderkant van de muis van een willekeurige collega (of meerdere, het is immers toch bijna geen werk). Doordat er plakband op zit werkt de sensor niet meer en zal de muis niet reageren. Lekker begin van de dag!

Defect koffiezetapparaat

Heel flauw maar je zult je verbazen over hoeveel mensen hier in trappen. Schakel het koffiezetapparaat uit en plak er een briefje met de tekst ‘defect’ op. Oh, wat zullen ze balen. Meer koffie voor jou!

Wc selfie

Dat wordt geheid lachen! Print een foto van je collega uit met een grappige tekst erbij zoals “Ga eens werken jij!” of “I’m watching you”. Waarschijnlijk schrikt degene eerst en kan er vervolgens (hopelijk) hard om lachen.

Luchthoorn

De ultieme schrik grap. Tape een (werkende) luchthoorn aan de poot van de bureaustoel van je collega. Wanneer hij/zij gaat zitten zal deze afgaan. Je kunt je voorstellen hoe dat gaat. Hilarisch!

Beeldscherm flippen

Ook dit is een classic kantoorgrap. Grappig en verwarrend tegelijk. Start de computer van je collega op en draai het beeldscherm (let op, dit werkt alleen bij Windows computers). Dit kan met de twee combinaties: Ctrl + Alt + pijl links of Ctrl + Alt + pijl rechts. Extra leuk als je dit doet bij een wat oudere collega die naast de mail en Google weinig verstand heeft van computers. Wedden dat ze helemaal gek worden?

Toetsen verwisselen

Voor dezelfde collega als de beeldscherm grap die altijd op zoek is naar de juiste letters op zijn of haar toetsenbord: haal de toetsjes los en zet ze terug op een andere plek. Nu weten ze al helemaal geen raad meer.

Geen papier

Iedereen kent deze persoon. Degene die zonder te checken of er wc-papier is naar het toilet gaat. Haal het wc papier weg van de houder zodat jouw collega zonder zit. Lullig hè dat je er achteraf pas achter komt? Had je het maar moeten checken. Gotcha!

On time

Wees voorzichtig met deze. Er is namelijk een kans dat je collega boos wordt op je. Verzet de klok naar een uur later. Je chaotische en drukke collega zal een uur van tevoren klaar zitten voor zijn belangrijke meeting die eigenlijk pas over een uurtje begint! Zorg ervoor dat je de klok alleen naar voren zet en niet naar achter, zodat ze niet te laat komen.

Salty coffee

Deze grap kan alleen als je de koffiezetapparaat grap niet uitvoert. Vraag of iemand nog koffie wil en of ze er suiker bij willen. Zo ja? Bingo! Doe vervolgens zout in plaats van suiker in de koffie van je collega en wacht de reactie af. Dat wordt vieze gezichten trekken!

Bluetooth DJ

Heel kinderachtig maar stiekem best wel grappig. Ben jij de DJ van de dag op de bluetooth radio? Nice! Verbind je telefoon of laptop met bluetooth en speel gekke geluiden af. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op YouTube scheetgeluidjes op te zoeken. Let op het moment dat ze erachter komen, lachen!

Vastloper

Deze grap zal je collega’s gek maken. Maak een screenshot van je collega zijn bureaublad met alle pictogrammen en verwijder of verplaats deze vervolgens. Stel de screenshot in als bureaubladachtergrond. Het zal lijken alsof de pictogrammen nog steeds op de goede plek staan en ze zullen eindeloos klikken, maar niks reageert. Paniek!

Be on time!

Zorg dat je op tijd op kantoor bent of ‘s middags de dag ervoor als laatste weggaat zodat je voorbereidingen kunt treffen en jij niet zelf in de zeik genomen wordt. Have fun!