Lil kleine: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Lil Kleine is de artiestennaam van Jorik Scholten. Hij is een van de bekendste rappers van Nederland. Ook acteert hij.

Over Lil Kleine

Volledige naam
Jorik Scholten
Geboortedatum
15 oktober 1994 (leeftijd 29 jaar)
Geboorteplaats
Amsterdam
Huidige woonplaats
Amsterdam
Relatiestatus
Jorik heeft momenteel geen relatie.

Achtergrondinformatie

Jorik heeft recent zijn muzikale comeback gemaakt met een single die hij samen met Boef heeft gemaakt. Dit komt na een roerige tijd, waarin hij vooral in het nieuws was omtrent zijn relatie met Jaimie Vaes.

Jeugd

Jorik werd geboren in Amsterdam en groeide de eerste zeven jaar van zijn leven door op de Wallen. Na de scheiding van zijn ouders verhuisde hij op 7 jarige leeftijd met zijn vader naar Amsterdam-Oost. Toen hij acht was begon hij met dansen en acteren. Als eenjarige werd hij geopereerd aan een vorm van leukemie in de rug. Daardoor droeg hij tot hij 5 jaar loud was dagelijks een korset.

Carierre

Al vanaf zijn 8ste is Jorik bezig met dansen en acteren. Zo verschijnt hij onder andere in de bekende Nederlandse televisieshow ‘Praatjesmakers’. En heeft hij rollen in de films Diep en De Boskampi's.

In 2015 breekt hij door met zijn muziek. Zo brengt hij het album WOP! uit, samen geproduceerd met onder andere Ronnie Flex. Ook werd hij een jaar lang gevolgd door Linda Hakeboom voor Linda's Mannen.

In 2017 bracht Kleine zijn album Alleen uit. Liedjes ls Krantenwijk en Loterij scoorden allemaal goed. Ook deed hij dat zelfde jaar mee met Expeditie Robinson. Hij viel echter als eerste af. Van 2018 tot 2020 was hij coach bij The voice of Holland.

In 2020 kwam zijn album Jongen van de straat uit. Met dit album brak de rapper een record. Nog nooit eerder werd een album in Nederland binnen 24 uur zo vaak gestreamd op Spotify.

In 2022 kwam zijn album Ibiza Stories uit. Dit album is geïnspireerd op de vermeende mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes op Ibiza in 2021.

Naast muziek en acteren doet Kleine nog meer. Zo is hij oprichter van meerdere bedrijven waaronder zijn eigen café ‘t Lammetje’ in Amsterdam, zijn patatzaak ‘De Belg’ en zijn eigen kledingmerk ‘JORIK’.

Vermogen Lil Kleine

Het vermogen van Jorik wordt geschat op ongeveer 1,6 miljoen euro.

Instagram Lil Kleine

Bekend van

Privéleven

Jorik had van 2017 een relatie met Jaimie Vaes. In augustus 2018 verloofde het koppel zich, en in 2019 kregen ze een zoon. In 2022 gingen de twee uit elkaar na een reeks van incidenten.

Zo werd hij op 13 februari 2022 opgepakt door de Amsterdamse politie op verdenking van mishandeling van Jaimie Vaes eerder die dag. Gevolg was onder andere dat Sony Music per direct de samenwerking met hem stop heeft gezet.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Lil Kleine

Wat heeft Lil Kleine aan zijn rug?

Toen Jorik 1 jaar was is hij geopereerd aan een vorm van leukemie in de rug.

Wat is de nationaliteit van Lil Kleine?

Nederlands, hij is geboren in Amsterdam.

Hoe lang moet Lil Kleine vastzitten?

Jorik zat twee weken opgesloten vanwege de verdenking van mishandeling van zijn vriendin.

Hoe duur is het horloge van Lil Kleine?

Het horloge vertegenwoordigt een waarde van 150.000 euro.

Waar staat het huis van Lil Kleine?

Jorik kocht in het voorjaar van 2019 een dubbele benedenwoning aan de Amsterdamse Prinsengracht.

Hoe lang is Lil Kleine?

Jorik is 1.77 m lang.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (1)
Bron: BrunoPress/Heukers Media / Brunopress.nl Beeld: BrunoPress