Zien! Lil Kleine praat in eigen documentaire openhartig over leven na arrestatie

Media door Jennifer

Langzaamaan kruipt Jorik Scholten, beter bekend als rapper Lil Kleine (29), uit het diepe dal. De afgelopen twee jaar kwam hij veel in het nieuws, maar wel op een negatieve manier. Zo zat hij twee weken vast op verdenking van mishandeling van zijn ex Jaimie Vaes. Over deze periode is vooralsnog weinig bekend, maar daar komt verandering in. Binnenkort verschijnt namelijk de documentaire Jorik, waarin hij openhartig vertelt over zijn leven na de arrestatie en uiteindelijke vrijlating.

Mishandelingszaak Lil Kleine

De afgelopen paar jaar heeft de media veel gepraat en geschreven over rapper Lil Kleine. Dit begon allemaal met uitgelekte beelden waarin de rapper zijn ex Jaimie Vaes mishandelde. Zo zou haar hoofd tussen de autodeur zijn gekomen. Naar aanleiding van dit alles werd Lil Kleine gearresteerd en zat hij twee weken vast. Daarna kwam hij toch weer op vrije voeten. Wel loopt het onderzoek nog steeds, al heeft het Openbaar Ministerie de zaak inmiddels wel afgezwakt. Ze noemen het geen 'zware mishandeling' meer, maar een 'mishandeling'.

Ondertussen klimt Lil Kleine weer langzaamaan uit het diepe dal, waarin hij terecht is gekomen. Of nou ja, dat probeert hij. Zo hebben hij en Jaimie vanwege hun zoontje Lío tegenwoordig weer contact met elkaar. Ze gingen begin dit jaar zelfs samen op vakantie naar Dubai. "Ze hebben co-ouderschap over Lío en worden daarom vaker met elkaar gezien," vertelde het management van Lil Kleine destijds aan AD. Ook komt dus binnenkort de documentaire Jorik uit, waarin de rapper openhartig vertelt over zijn leven na de arrestatie en uiteindelijke vrijlating.

Openhartig in documentaire Jorik

In de driedelige documentaire zien we het leven van Lil Kleine vlak na zijn vrijlating in maart 2022. Vanaf dat moment wordt hij anderhalf jaar gevolgd door regisseur Nick Hoedeman en volgens producent Sascha Visser zien we vrijwel alles. Overigens was hij al in gesprek met het management van Lil Kleine over een docu, nog voordat de beelden van de 'mishandeling' uitlekten. "We wilden het alleen doen als hij ons de ruimte zou geven, als we alles zouden mogen laten zien en kritisch mochten zijn en blijven," vertelt Sascha aan het AD. Volgens hem heeft de rapper nooit gezegd, dat ze iets niet mochten filmen. Achteraf mocht hij natuurlijk de documentaire bekijken en eventueel laten wijzigen. "Ook hier heeft hij niets meer veranderd," aldus Sascha.

Waar te zien?

De documentaire is binnenkort te zien, maar de eerste beelden zijn wel al gedeeld. Naast dat we de rapper zelf zien, zien we ook onder meer zijn vader en vrienden. "Ik zag het misgaan," vertelt zijn vader in de docu. "Huiselijk geweld, vrouwen slaan kan absoluut niet." Verder horen we Lil Kleine praten over hoe 'giftig' de relatie met Jaimie was. Volgens zijn vader waren de twee "verslaafd aan ruziemaken".

De driedelige documentaire Jorik is vanaf 19 januari 2024 te zien bij Amazon Prime. Hieronder kun je alvast de trailer van de docu over Lil Kleine bekijken:

Lees ook: Lil Kleine heeft spijt van mishandeling Jaimie Vaes: "harde les"