Ah oh: Peter Gillis mag ook horeca niet openen in vakantieparken van Soerendonk en Valkenswaard

Celebs door Jennifer

Het regent slecht nieuws bij Massa Is Kassa-ster Peter Gillis. Na zijn vakantiepark in Arnhem mogen ook de vakantieparken in Soerendonk en Valkenswaard hun horeca niet openen tijdens de zomer. Dit heeft de rechtbank van Den Bosch op donderdag bepaald in een kort geding. Volgens de rechter bestaat er een 'zeer groot risico', dat de horecavergunningen worden gebruikt voor onder meer het witwassen van crimineel geld.

Horeca sluit op twee vakantieparken Peter Gillis

Zo'n twee weken geleden werd al een uitspraak gedaan door de rechter over het vakantiepark van Peter Gillis in Arnhem. Na een zogenoemd Bibob-onderzoek van de gemeente, dat werd gedaan door het Landelijk Bureau Bibob (LBB), werd de uitspraak van de rechtbank bepaald. Peter mocht de horeca op dit vakantiepark niet meer openen tijdens de zomer, omdat het gevaar bestond dat er geld werd verdiend met strafbare feiten.

Toen was al bekend dat de Massa Is Kassa-ster in conflict is met meerdere gemeenten. Blijkbaar waren Soerendonk en Valkenswaard de andere gemeenten, want ook in deze gemeenten mag de horeca op zijn vakantieparken niet meer open. Dat blijkt uit een uitspraak, die de rechter deed op donderdag 17 augustus 2023.

Witwassen crimineel geld

Ook voor het vakantiepark in Soerendonk (Slot Cranendonck) en Valkenswaard (Brugse Heide) werd een Bibob-onderzoek gedaan door het LBB. Zij onderzochten de geldstromen binnen het bedrijf en de integriteit (oftewel onomkoopbaarheid) van de eigenaar van beide vakantieparken. Uit het onderzoek komt inderdaad voort dat de horecavergunning vermoedelijk wordt gebruikt voor wederom strafbare zaken. Volgens de rechtbank bestaat een 'zeer groot risico' dat de vergunningen van de twee vakantieparken mede worden gebruikt om onder meer crimineel geld te witwassen.

De rechtbank van Den Bosch trekt met deze uitspraak één lijn met de rechtbank in Arnhem. Ook zij zien niets in het opleggen van diverse voorwaarden en regels om de horeca alsnog te openen, iets waar Peter eerder naar vroeg tijdens de rechtszaak in Arnhem. Dit komt doordat de vakantieparken in het verleden de opgelegde regels slecht naleefden.

Lees ook: Nicol Kremers doet aangifte tegen ex Peter Gillis: "meer dan 10 keer mishandeld"