Gewapende man drong BNNVARA-pand binnen om Tim Hofman om het leven te brengen

Celebs door Jennifer

Presentator Tim Hofman heeft door zijn YouTubekanaal BOOS waarschijnlijk wel een schild gecreëerd voor haat. Alleen ging iemand nu wel héél ver. Vorige maand werd een man uit Breda opgepakt, die gewapend het BNNVARA-pand was binnengedrongen. Wat blijkt? De man kwam daar langs, omdat hij Tim om het leven wilde brengen. Wow! Gelukkig is dat mislukt, maar de presentator moest wel "even slikken" zodra hij erachter kwam.

Gewapende man in BNNVARA-gebouw wilde Tim Hofman doden

Het incident gebeurde allemaal vorige maand, op 6 september, bij het gebouw van BNNVARA in Hilversum. Die dag probeerde een man uit Breda een ontmoeting te regelen met presentator Tim Hofman. Overdag lukte het niet, waardoor hij 's avonds nog eens terugkeerde naar het pand. Bij de receptie meldde de man zich, waarna meteen de politie werd ingeschakeld. Eerder ging al rond via weekblad Panorama, dat er explosieven zouden zijn achtergelaten in het gebouw. Dat blijkt echter niet het geval, vertelt BNNVARA. Wel was de man gewapend met een vuurwapen en mes. Inmiddels is bekend dat de man het BNNVARA-gebouw binnendrong, omdat hij Tim om het leven wilde brengen. Heftig!

Waarom de man Tim dood wilde hebben, is momenteel nog niet bekend. Wel weten we dat het geen oud-medewerker is. Ook heeft hij geen andere connecties met BNNVARA of een andere omroep. Hij heeft zelfs niet in het programma BOOS gezeten. Wel heeft het incident natuurlijk veel indruk gemaakt op de omroep, zo vertelt BNNVARA-directeur Lonneke van der Zee in een verklaring. De eerste zorg is logischerwijs uitgegaan naar Tim, de beveiliger en receptiemedewerker in kwestie en de redactie van BOOS. "Zij hebben de hulp gekregen die nodig is om dit te kunnen verwerken," zegt ze daarover. "Het is weerzinwekkend dat we te maken hebben gehad met zo'n ernstig incident."

Op dit moment zit de man vast, zo vertelt het Openbaar Ministerie. Hij wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor moord.

Tim opgelucht

Op Instagram heeft Tim ook zelf gereageerd op het incident. Door het gedoe was hij namelijk even afwezig op social media en dit was dus de reden. Hij is naar eigen zeggen geschrokken, maar ook opgelucht. "Ik moet zeggen dat ik wel even moet slikken als ik het zo in de krant lees," schrijft hij. "Maar ik ben evengoed blij ben dat er geen kogel door mijn voorhoofd is gegaan. Ik leef nog." Hij geeft aan, dat hij goed opgevangen is door zijn omgeving.

Daarnaast gaat de aftrap van het nieuwe seizoen van BOOS wel gewoon door, vertelt hij. Op donderdag 19 oktober verschijnt de eerste aflevering van alweer het tiende seizoen van BOOS. Tim sluit zijn statement mooi af met de woorden: "Pas een beetje op elkaar! x". Onder zijn Instagrampost wordt hij bedolven met steunende reacties, onder andere van journalistieke collega Alberto Stegeman: "Sterkte collega! En pas goed op jezelf, Tim! x". Ook zijn broer Sam Hofman reageert: "you got dis ♥️." Lief!

Meer op Instagram

Lees ook: Tim Hofman tot aan de voordeur bedreigd: "heb een noodknop in mijn tas"