Say what? Ed Sheeran is goed voorbereid op de dood: graf ligt klaar in de tuin

Celebs door Jennifer

De meeste mensen denken niet graag aan de dood. Dat terwijl het wel belangrijk is om goed voorbereid te zijn. Zo wil je natuurlijk een goed testament hebben voor je nabestaanden, maar waarom help je ze niet ook een handje met de begrafenis? Singer-songwriter Ed Sheeran is er in ieder geval mee bezig. Hij heeft blijkbaar alvast een graf klaarliggen in zijn eigen tuin, voor als hij ooit het loodje legt. Wacht, wát?

Ed Sheeran wil in eigen tuin begraven worden

Singer-songwriter Ed Sheeran gedraagt zich altijd al een beetje anders dan andere artiesten. Hij is meer down-to-earth en komt regelmatig met acties, die je niet bij elke artiest ziet. Zo werkte Ed laatst een dagje mee in een LEGO-winkel en gaf hij fans een intieme primeur van zijn nieuwste album Autumn Variations door de nieuwe liedjes te zingen in verschillende woonkamers. Wauw! Nu komt Ed echter met een opmerking, die waarschijnlijk nogal wat verbazing zal opwekken bij een hoop mensen. Tijdens een interview met GQ Hype geeft Ed namelijk details over iets, waar sommige mensen liever nog niet over nadenken. Zo heeft hij blijkbaar alvast een graf klaarliggen in zijn eigen tuin, voor als hij ooit uit het leven stapt. Eh, wát?

Kapel in tuin

Ed realiseert zich dat het voor velen waarschijnlijk gek klinkt. "Mensen vinden het heel raar en morbide," zegt hij, maar wat hem betreft is het de normaalste zaak van de wereld. Hij wil gewoon graag goed voorbereid zijn voor de dood. Hij heeft overigens niet alleen een graf in de tuin gegraven, maar ook een kapel achter zijn huis gebouwd. Zo heeft zijn familie ook meteen een plek voor later, wanneer ze overleden zijn. "Ik zou niet zeggen dat het een crypte is," zegt Ed daarover. Ooit bouwde hij het kerkje om zijn gecremeerde familieleden bij elkaar te kunnen plaatsen. Al heeft hij er naar eigen zeggen ook weleens huwelijken voor vrienden georganiseerd. Aww!

En voor zichzelf ligt dus een gat klaar in de achtertuin, waar wat steen overheen ligt. "Dus als de dag komt dat ik overlijd, mag ik erin," vertelt hij. Dat hij zoveel voorbereidingen treft voor zijn dood, komt waarschijnlijk door ervaringen van vrienden. "Ik heb vrienden gehad die stierven zonder testament en niemand wist wat hij moest doen," legt hij uit. Zoals men misschien wel weet, heeft Ed inmiddels lang een relatie met zijn vrouw Cherry Seaborn. Samen hebben ze twee kinderen gekregen: Lyra en Jupiter. Hij vindt het fijn dat zijn kids niet met te veel dingen worden opgezadeld.

Lees ook: Geniaal! Ed Sheeran maakt tijdelijke carrièreswitch en werkt dagje mee in een LEGO-winkel