Wauw! Nederlandse Renée Schuurmans maakt videoclip voor Ed Sheeran: "voelt beetje onwerkelijk"

Media door Jennifer

Een aantal creatieve fans van de populaire singer-songwriter Ed Sheeran mochten hun droom laten uitkomen. Voor zijn laatste album Autumn Variations liet hij namelijk veertien fans een videoclip maken: ieder voor één van de nummers. En ook de Nederlandse Renée Schuurmans (24) kreeg de kans met het liedje Blue. OMG!

Renée Schuurmans maakt videoclip voor Ed Sheeran

Dat de Nederlandse Renée Schuurmans creatief is, kun je zien op haar social media. Op Instagram post ze, onder de naam studiorezee, prachtige tekeningen en digitale kunstwerken. Geen wonder dat zanger Ed Sheeran haar heeft uitgekozen om een videoclip te maken voor zijn nummer Blue, afkomstig van het album Autumn Variations. Voor dit album liet hij in totaal veertien fans een videoclip maken: ieder voor één van de liedjes.

Renée is naar eigen zeggen al de "helft van haar leven" fan van Ed, sinds zijn album +. Op YouTube onder de videoclip voor Blue vertelt ze onder meer, hoe hij altijd een grote inspiratie voor haar is geweest. Zo is ze dankzij hem begonnen met gitaar spelen en liedjes schrijven. Daarnaast is ze dus ook dol op tekenen. "Het maken van de videoclip voor zijn nummer Blue was echt een droom die uitkwam!" aldus Renée. Ook voelt het volgens haar allemaal "nog een beetje onwerkelijk". Ze is Ed voor altijd dankbaar, dat ze voor hem heeft mogen werken.

Meer op Instagram

Herkenbaar liedje

Het nummer Blue past erg goed bij Renée haar eigen leven, zo vertelt ze in de nieuwsbrief van Ed. Het nummer gaat dus over een break up tussen twee vrienden, iets wat Renée ook heeft meegemaakt. "Daardoor kon ik me op een dieper niveau inleven in de tekst," vertelt ze. De animatie in de videoclip laat zien, hoe deze breuk het 'blauwe' gevoel achterlaat in het leven van een persoon. Dat terwijl de persoon zich de vriendschap nog herinnert, die ooit voelde als "golden sunlight". Interessant!

Hieronder kun je Renée haar videoclip bekijken van het liedje Blue:

Autumn Variations

Zoals gezegd komt het nummer Blue van Ed zijn album Autumn Variations. Dit was het eerste album van Ed, dat hij uitbracht via zijn eigen platenlabel Gingerbread Man Records. Hierdoor is het zijn eerste album, waarvan hij alle rechten bezit. Het is daarnaast ook een nogal persoonlijk album. Bij bijna alle nummers heeft hij samengewerkt met producer Aaron Dessner, die hij heeft leren kennen via zijn bestie Taylor Swift. "Ik vind dat hij het gevoel van de herfst zo prachtig heeft gevangen in zijn geluid," vertelt Ed in een eerder interview over zijn samenwerking met Aaron. "Ik hoop dat iedereen er net zo van houdt als ik."

Lees ook: Say what? Ed Sheeran is goed voorbereid op de dood: graf ligt klaar in de tuin