Uhh.. Doen meer mensen hun kerstboom in bad of is deze vrouw de enige?

Media door Zita

Iedereen heeft wel z’n eigen ritueeltjes en zo ook tijdens de feestdagen. De één boent alle kerstornamenten voor ze in de boom hangen, de ander zingt elke avond een kerstliedje. Maar dat mensen hun kerstboom in bad doen voor ze hem optuigen, is voor ons nieuwe informatie. Zo deelde Maria op TikTok dat zij haar kerstboom in bad deed, hem een goede wasbeurt gaf en hem daarna pas in de woonkamer neerzette. Uhm, tsja, wij wisten ook niet dat dit een ding is.

Kerstboom wassen?

Als je erover nadenkt, klinkt het natuurlijk ‘logisch’ om je kerstboom te wassen. Misschien zitten er wel allerlei bacteriën in die je niet in je huis wil hebben. Voor de duidelijkheid: het gaat hier om een neppe boom. Maar ja, je kerstboom wassen is misschien wel een beetje te veel van het goede. Dat geldt niet voor Maria. Zij gaf haar kerstboom een hele wellness behandeling in bad voor ze hem in de woonkamer zette.

De vrouw begint met het vullen van de badkuip waar ze wat zeep aan toevoegt. Dan legt ze elk gedeelte van de boom stuk voor stuk in het bad. En wat blijkt: er komt toch een hoop viezigheid vanaf. Het water kleurt helemaal bruin. Iewl!

Unpopular opinion

Een andere vrouw deelt ook haar ‘unpopulair opinion’ op TikTok. Ook zij is van mening dat je je (neppe) kerstboom even een bad moet geven voor je hem optuigt. Zij volgt een zelfde soort routine: eerst sprayt ze alle taken met een desinfecteer middel en dan stopt ze de boom in bad. Ook hierbij werd het water troebel.

@rhema.br

Verdeelde meningen

Dat mensen hier een mening over hebben, is wel duidelijk, want de views en de comments blijven maar komen. “Cleantok loopt uit de hand” schrijven mensen onder de post. Ook andere comments laten weten dat mensen dit waanzin vinden. Maar ondanks deze kritische tonen, zijn er ook mensen die deze vrouwen supporten. Het is haar boom, laat haar doen wat ze wil met die boom. En sommigen zijn zelfs overgehaald om het zelf te doen.