Zo blijft je kerstboom na kerst nog prachtig

Vrije tijd door Jennifer

Heb je een echte kerstboom in huis? Dan wil je wel graag weten hoe de Nordman of Blauwspar ook na kerst er nog piekfijn uitziet. Je wilt natuurlijk het liefst zo lang mogelijk genieten van die gezellige boom vol lichtjes en versiersels. Met deze drie tips oogt jouw kerstboom ook aan het begin van het nieuwe jaar fris en fruitig!

Lees ook: Dit is wanneer je officieel je kerstboom 'moet' weghalen

Tip 1: Gebruik juiste boomstandaard

Zorg allereerst dat je de juiste standaard gebruikt voor jouw kerstboom, eentje die past bij de diameter van je boom. Als je een kerstboom met kluit of pot hebt, heb je geluk. Deze kerstboom verliest niet te veel naalden en blijft gegarandeerd langer goed. Heb je toch al een afgezaagde kerstboom? No worries! In dat geval kun je een boomstandaard nemen met groot waterreservoir. Hierdoor krijgt je kerstboom altijd genoeg water.

Tip 2: De juiste temperatuur

Je echte kerstboom komt natuurlijk uit de natuur. Het groeide jarenlang op ergens in een bos. Jouw huis is voor de kerstboom dus een erg droge plek. Zorg dat je kerstboom niet vol in het licht staat of naast een kachel of open haard. Dan wordt het alleen maar warmer voor je boom en dat vindt ‘ie niet fijn. Houd de temperatuur ook zo laag mogelijk. En zet tot slot altijd de lichtjes van je kerstboom uit voor het slapen gaan. De lampjes verwarmen namelijk je boom.

Tip 3: Zorg voor genoeg water

De laatste tip klinkt inmiddels dan ook erg vanzelfsprekend. Je weet dat je kerstboom het niet warm mag krijgen. Hoe zorg je zelf voor verkoeling? Juist, door koud water te drinken! Geef je kerstboom dus elke dag voldoende water. Voor een extra oppepper kun je citroensoda toevoegen aan het water. Let wel op: huisdieren kunnen erg ziek worden als ze per ongeluk uit het waterreservoir drinken. Als je net de kerstboom opzet, is het overigens ook belangrijk dat je je boom al binnen acht uur in het water zet. Is de stam nog niet gesneden? Zaag er dan eerst een paar centimeter vanaf.

En pas op dat je huisdieren je boom niet aanvallen...

via GIPHY

Lees ook: NO: Zoveel spinnen en insecten zitten er in jouw kerstboom

Bron: Telegraaf