Nostalgie! Documentaire over Bassie & Adriaan draait nu in de bioscoop (en hier kun je het zien)

Media door Jennifer

Als je een 80s of 90s baby bent, herinner je je vast nog wel het vrolijke duo Bassie & Adriaan. Mocht je destijds een fanatieke kijker zijn geweest, dan werd je vast blij van het nieuws over de Bassie & Adriaan documentaire. Nou, nu is er extra leuk nieuws: de documentaire Een Schat aan Herinneringen is namelijk tot en met 6 december te zien in de bioscoop. Allememaggies!

Bassie & Adriaan documentaire te zien in bioscoop

In de jaren 80 en 90 waren Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie & Adriaan, één van de bekendste duo's in Nederland. Zelfs als je geen fan bent geweest, kan het duo je niet zijn ontgaan. Door dat grote succes van de tv-serie van toen, zijn Bassie & Adriaan nu nog steeds erg bekend bij de Nederlanders. Mensen kijken nog graag naar de beelden van toen, omdat de humor gewoon leuk blijft. Het kwam dan ook als een zeer leuke verrassing, toen Bassie & Adriaan een half jaar geleden hun documentaire aankondigde.

Pathé-bioscopen

En nu is er nog meer goed nieuws voor de fans, want de documentaire over Bassie & Adriaan draait vanaf nu ook in de bioscoop. De documentaire Een Schat aan Herinneringen is momenteel te zien in alle bioscopen van Pathé. Wees er wel snel bij, want hij is slechts te zien tot en met 6 december 2023.

In de film wordt er teruggeblikt op de succesvolle carrière van de broers Bas en Aad. Het zit vol met interviews van bekende fans, maar daarnaast ook oude, nooit eerder vertoonde beelden van Bassie & Adriaan zelf, bijvoorbeeld van oude interviews. Verder hoor je ook gesprekken van het duo, waarin ze praten over hun lange, veelzijdige carrière.

Groot succes

Afgelopen weekend vonden al wat voorstellingen plaats van de documentaire over Bassie & Adriaan. Allemaal waren ze volledig uitverkocht. In Rotterdam vond de première plaats, waar Aad ook zelf bij aanwezig was. Hij vloog hier speciaal voor over vanuit Spanje, waar hij tegenwoordig woont. Zijn maatje Bas kon er helaas niet bij zijn vanwege zijn ziekte. Aad is wel blij met de film en noemt het "de kroon" op het werk van hem en zijn broer, zo zegt hij in een interview met ANP.

Tickets voor de documentaire Een Schat aan Herinneringen kun je kopen via de website van Pathé.

Lees ook: De levenslessen van Bassie en Adriaan