Kopen of Slopen-kijkers verbaasd over 'lelijke aanbouwdoos' na verbouwing: "weg sfeer"

Media door Jennifer

Het tv-programma Kopen of Slopen gaat nu al de boeken in als een nieuw, spraakmakend woonprogramma. Deze keer zijn het Heleen en Michiel, die besluiteloos zijn over hun woning. Willen ze weg uit het huis of toch liever verbouwen? Hoe dan ook is er verandering nodig, en de verbouwing komt uiteindelijk ook. Maar of het de beste verbouwing is? Het koppel zelf is hartstikke tevreden, maar de kijkers op social media denken er héél anders over.

Heleen en Michiel in Kopen of Slopen

In de nieuwste aflevering van Kopen of Slopen maken we kennis met Heleen en Michiel. Zij zijn al meer dan een jaar op zoek naar een woning. Hun huidige woning past namelijk niet meer bij hun wensen en behoeften. Alleen is de zoektocht naar een nieuw huis zo makkelijk nog niet door de oververhitte woningmarkt. Met hun budget van 675.000 euro zijn ze vrijwel kansloos in Zeist, aldus makelaar Alex van Keulen. Buiten Zeist kan hij wél betaalbare, geschikte woningen vinden. Alleen tja, wil het koppel dat?

Ze zijn wel klaar met hun huidige woning in Zeist, dat allereerst enorm gehorig is. Daarnaast is het eigenlijk te klein geworden. Zo werkt Michiel altijd thuis en noodgedwongen in de slaapkamer, wat zeker niet ideaal is. Geen wonder dat hij het liefst wil verhuizen. Dan zijn ze het snelst van hun woonprobleem af. Alleen wil Heleen eigenlijk liever verbouwen. Dilemma!

Grote plannen

Een belangrijke voorwaarde voor een nieuwe woning is, dat het huis sfeer heeft. Alleen zijn de woningen die makelaar Alex heeft gevonden, daardoor soms wel een stuk kleiner dan ze in eerste instantie willen. Hierdoor ontstaat nog een dilemma: gaat het koppel voor ruimte of sfeer? Ze krijgen goede hulp van Alex en zijn team, maar het blijft een moeilijke zoektocht. Wanneer ze bijvoorbeeld op een mooi, sfeervol huis stuiten, blijkt vervolgens wel veel onderhoud nodig aan het huis. Zucht... Heleen en Michiel hebben gewoon té grote wensen, die niet binnen hun budget passen. Het is dan ook niet gek, dat er uiteindelijk voor 'slopen' wordt gekozen. "Ik vind het wel heel jammer," zegt Michiel. "Maar ik ben ook benieuwd wat er hier kan gebeuren." Daarnaast geeft het wel rust, aldus Heleen. Architect Britta van Egmond heeft in ieder geval grote plannen voor hun huis. Zo wordt de badkamer groter voor het bad, wordt de trap verstopt én wil Britta een aanbouw maken. Dan wordt de woonkamer groter en kan er nog een extra slaapkamer worden toegevoegd. Geweldig, toch?

"Lelijke aanbouwdoos"

Wanneer Heleen en Michiel hun huis zien na de verbouwing, zijn ze inderdaad onder de indruk. "Dit is onherkenbaar," zegt Heleen verbluft. "Ja, dit is niet ons huis," reageert Michiel daarop. De woning is flink veranderd, maar wel in positieve zin. Ook over de aanbouw zijn ze erg enthousiast. De complimenten worden over en weer gegooid. Alleen kunnen de kijkers van Kopen of Slopen dat niet echt beamen, zien we in de reacties op socialmediakanaal X. Zo reageert iemand: "Wat een lelijke, zwarte, sfeerloze blokkendoos." Volgens veel kijkers is de sfeer juist weggehaald door de "lelijke aanbouwdoos", zoals een andere kijker het noemt. Oeps! Ook vrezen ze voor de band met de buren: "Benieuwd of de buren daar blij mee zijn. Daar gaat hun uitzicht vanaf de bovenverdieping." Gelukkig hoeven de kijkers niet in (én naast) het huis te wonen.

Lees ook: Hoe gaat het nu met Kopen Zonder Kijken-stel Paul en Kim en hun pleegkinderen?