Kopen of Slopen-kijkers hebben medelijden met tienerdochter: "arme dochter krijgt wel heel klein hokje"

Media door Jennifer

Het lijkt alsof kijkers het elke week niet eens zijn met de verbouwing in Kopen of Slopen. Deze week zien we Remco, Marein en hun vier kinderen, die een woning willen met meer opberg- en leefruimte. Ze vinden vervolgens een nieuwe woning, maar daar mist nog wel één slaapkamer. Na een verbouwing ontstaan twee grote slaapkamers, waar de jonge zoons in mogen slapen. Al vinden de kijkers het eigenlijk nogal sneu, dat de oudste dochter nu in de kleinste kamer moet. Why?

Remco en Marein in Kopen of Slopen

In Kopen of Slopen maken we in de vierde aflevering kennis met Remco en Marein. Samen met hun vier kinderen wonen ze in Zoetermeer, in een huis waar Remco vroeger met zijn ex heeft gewoond. Daardoor is de boel nogal verouderd en eigenlijk niet gemaakt voor zo'n groot gezin. Daarnaast droomt Marein gewoon van een nieuwe, eigen plek met haar man, waar ze hun eigen geschiedenis kunnen creëeren.

Zoals gewoonlijk krijgt het koppel de vraag: willen ze een huis kopen of gaan ze hun oude huis slopen? Om deze vraag te beantwoorden gaan ze op huizenjacht met Alex van Keulen en zijn makelaarsteam. Ondertussen wordt er door architect Britta van Egmond en haar team een nieuw ontwerp gemaakt van hun oude huis.

Verbouwing

Alleen blijkt het ontwerp voor hun oude huis uiteindelijk onnodig. Remco en Marein vinden tijdens de huizenjacht namelijk vrij snel een geschikte woning. Ze doen dan ook een bod en worden later verrast met zeer goed nieuws van presentatrice Caroline Tensen. Het bod is geaccepteerd! Alleen blijft daarna nog steeds de vraag: nemen ze het nieuwe huis of gaan ze tóch hun oude huis slopen? Nou, het wordt wel een verbouwing, maar het wordt geen verbouwing van het oude huis. Remco en Marein nemen namelijk de nieuwe woning, die ze voor 20.000 euro gaan verbouwen. Dat is namelijk wel nodig. Zo missen ze sowieso één slaapkamer.

Britta gaat dus weer met de welbekende rode spuitbus aan de slag. Vervolgens wordt er onder meer bij de trap verbouwd voor meer opbergruimte en wordt de zolderkamer in tweeën gesplitst. Daar worden dan twee kamers van gemaakt. De twee slaapkamers zijn bedoeld voor de twee jonge zoons van Remco en Marein. Al zijn de kijkers van Kopen of Slopen het eigenlijk niet eens met deze beslissing.

"Harry Potter kast"

Op socialmediakanaal X reageren kijkers nogal verbaasd op de slaapkamer van oudste dochter Amber. Haar slaapkamer is in vergelijking met de andere slaapkamers namelijk een stuk kleiner. Dat zouden de kijkers toch anders hebben gedaan. Zij hebben medelijden met de tienerdochter. Zo reageert iemand: "Waarom die tiener in de bezemkast? Terwijl die twee kleuters riante kamers hebben." Een andere kijker vergelijkt Ambers tienerkamer met de kamer van Harry Potter. Gelukkig heeft Amber wel iéts meer ruimte en sfeer in haar slaapkamertje:

tienerkamer kopen of slopen marien remco

Lees ook: Kopen of Slopen-kijkers verbaasd over 'lelijke aanbouwdoos' na verbouwing: "weg sfeer"