Gijs en Sophie in de war na onthulling huis in Kopen Zonder Kijken: "geen idee waar we zijn"

Media door Rochèll

Het is maandagavond en dat kan maar één ding betekenen: een nieuwe aflevering van Kopen Zonder Kijken. In de achtste aflevering van dit seizoen zien kijkers hoe Gijs en Sophie de zoektocht naar een huis uit handen geven aan het klusteam van het populaire programma. Hun wensen? Een eengezinswoning, met minimaal 3 slaapkamers, een sport/werkruimte, in een kindvriendelijke wijk.

Kopen Zonder Kijken: Gijs en Sophie

Samen met hun twee dochters wonen Gijs en Sophie in Amsterdam. Ze huren hier een appartement van 65 vierkante meter, maar een koopwoning hopen ze toch liever in Noord-Nederland te vinden. Het liefst kopen ze een woning in Haren, Groningen of Zuidlaren. Tot nu toe verloopt de zoektocht helaas nog niet zoals gehoopt. Zo is Gijs al aardig wat keren op en neer gereden richting het Noorden om potentiële woningen te bezoeken, maar zonder resultaat. "We zijn allebei een beetje angsthazen. Zo'n grote stap durven we toch op een bepaalde manier nog niet te nemen, dus we hopen dat we wat hulp kunnen krijgen", vertelt Gijs in een videoboodschap.

Lees ook: Santosh en Vanity dankbaar voor woning in Kopen Zonder Kijken: "mogen we knuffelen?"

Concessies

Hoewel misschien gedacht wordt dat het makkelijk is om een koopwoning te vinden in het Noorden, valt dat nog vies tegen. "100.000 euro overbieden is eerder regel dan uitzondering in Haren", legt makelaar Alex van Keulen uit. Net zoals als eerder gebeurde in dit seizoen van Kopen Zonder Kijken, gaat bij Gijs en Sophie de concessieklok af. Gijs heeft er een hard hoofd in. "We hebben niet zo heel veel gekke wensen, dus het zal vooral te vinden zijn in de locatie en ik weet niet of ik daar wel aan toe ben", vertelt hij. Conclusie van het gesprek tussen Alex, Gijs en Sophie is dat de plek voor de kinderen qua wensen het allerbelangrijkste is. Daarnaast vergroot het stel het budget van 510.000 euro met nog eens 50.000 euro extra.

Huis niet gezien

Bingo! Er is een huis gekocht. Tijd voor het rondje langs de huizen. Normaal gesproken is het idee dat het stel stopt bij het daadwerkelijk gekochte huis, maar dat ging deze aflevering toch even anders. Terwijl de twee hun route volgen, rijden ze langs hun gekochte huis. "Oh, die is ook te koop", zegt Sophie terwijl ze langs het huis rijden, maar daar blifjt het ook bij. Niet gek dus, dat ze bij het afdoen van de blinddoeken compleet in de war zijn. "Heh?", reageren ze. Wanneer Martijn vraagt of ze weten waar ze zijn, blijkt dat niet het geval. "Ik heb geen idee", reageert Gijs.

Het resultaat

Roos kan haar geluk niet op wanneer ze horen krijgt dat ze 'carte blanche' heeft. Met andere woorden: ze is vrij om te doen wat ze wilt wat betreft de inrichting. Dit uit zich in behoorlijk wat kleur in huis. Vooral de eetkamer is voorzien van verschillende pastelkleuren. "Ik had niet verwacht dat het zo spannend ingericht zou zijn", reageert Sophie bij het zien van de woonkamer. "Ik vind de kleuren heftig nog, maar ik vind dit echt bizar", merkt Gijs op terwijl hij naar de keuken kijkt.

Nadat ze het huis hebben bekeken, zijn de twee vooral heel erg blij. Sophie: "Het is echt heel mooi. Het voelt echt als een fijne plek." Ook Gijs is heel gelukkig met de nieuwe plek. "Het is af. Er is ruimte, we hebben een tuin en we zitten op een fijne plek. Dus echt mega."