Eloise van Oranje grijpt in na racistische opmerkingen op terras: "doe even normaal joh"

Media door Rochèll

Terwijl jij gezellig op het terras zit, voeren gasten een aantal tafels verder op een gesprek waarin constant racistische opmerkingen worden gemaakt. Wat doe je? Grijp je in, of besluit je je er niet meer te bemoeien? Voor Eloise van Oranje geen moeilijke vraag. Op beeld dat is vastgelegd door verborgen camera's - voor opnames van het programma In Your Face - is te zien hoe de gravin geen moment twijfelt en de confrontatie aangaat.

Programma 'In Your Face'

Binnenkort is het programma In Your Face te zien op NPO3, waarin getest wordt hoe sociaal Nederland is. Voor het programma worden verschillende ongemakkelijke situaties in scène gezet. De vraag is of omstanders besluiten in te grijpen, of zich er toch niet mee bemoeien. Bij één test bleek tussen de omstanders een bekende Nederlander te zitten: gravin Eloise van Oranje. Ook wel bekend als het nichtje van Koning Willem Alexander, en dochter van Prins Constantijn. Op een sneek preview is te zien hoe de Gravin omgaat met de ongemakkelijke situatie.

Lees ook: Dit gigantische bedrag moet Amalia maandelijks betalen voor haar studentenwoning in Amsterdam

Eloise van Oranje grijpt in

In een fragment is te zien hoe twee mannen (acteurs) een gesprek voeren over een vriendin van een van de mannen. Het gaat over een zwarte vrouw. De andere man heeft een sterke mening over de vriendin van zijn vriend. "Je gaat toch niet met een zwarte", schreeuwt hij over het terras. Een aantal tafels verderop zit Eloise samen met een vriend. Ze krijgt het gesprek mee en kan het niet aanhoren. "Ik ga er nu wat van zeggen", zegt ze. In het fragment is te zien hoe ze opstaat, naar de mannen loopt en hen aanspreekt. "What the fuck ben jij fucking racistisch", aldus Eloise van Oranje. "Doe even normaal joh."

Het complete fragment in 'In Your Face' is vandaag vanaf 16.00 uur te zien bij NPO3.

Op onderstaande beelden is te zien hoe Eloise van Oranje ingrijpt:

@npo3nl Eloïse van Oranje in ons nieuwe programma 'In Your Face'. Benieuwd hoe dit afloopt!? Check om 16:00 npo3.nl 👀 @everyprofilenameistaken #InYourFace #EloïsevanOranje #Bondgenoten ♬ Original sound - NPO 3