Santosh en Vanity dankbaar voor woning in Kopen Zonder Kijken: "mogen we knuffelen?"

Media door Rochèll

Het is maandagavond en dat kan maar één ding betekenen: een nieuwe aflevering van Kopen Zonder Kijken. In de zevende aflevering van dit seizoen zien kijkers hoe Santosh (39) en Vanity (31) de zoektocht naar een huis uit handen geven aan het klusteam van het populaire programma. Hun wensen? Een eengezinswoning, met het liefst 4 slaapkamers en een tuin.

Kopen Zonder Kijken: Santosh en Vanity

Santosh en Vanity wonen samen met hun twee kinderen in een appartement in Zoetermeer. Een aantal jaren geleden heeft Vanity de woning gekocht, en later trok Santosh bij haar in. Inmiddels wonen er dus ook nog twee kinderen in het appartement. Het gezin heeft meer ruimte nodig en zoekt daarom naar een geschikte eengezinswoning. Helaas verloopt die zoektocht stroef. "In de afgelopen periode hebben we zeker zo'n 50 woningen bezichtigd, en ongeveer 15 biedingen geplaatst", vertelt Santosh. Vanity is degene die het meest zoekt naar een nieuwe woning. Zij heeft namelijk al eerder een woning gekocht, dus heeft er iets meer verstand van, denkt Santosh. "Ik voel daar een beetje een gebrek aan zelfvertrouwen en weet niet precies waar ik naar moet kijken", legt hij uit.

Lees ook: Hein en Quirine verhuizen van Amsterdam naar Brabant in Kopen Zonder Kijken: "back to the roots"

Realitycheck

Het stel heeft een aantal belangrijke wensen voor de nieuwe woning. Zo hopen ze een eengezinswoning te vinden, met 4 slaapkamers en een tuin. Als Bob en Alex langskomen om de wensen te bespreken, krijgen ze al snel een realitycheck te verduren. "Normaal begin ik altijd heel ontspannen, maar bij jullie moet ik gelijk heel duidelijk zijn. We zijn op het punt dat jullie dreigen buiten de boot te vallen. Als ik kijk naar jullie budget, naar de rentestijgingen. Het wordt steeds moeilijker", vertelt Alex. Ondanks de dreigende woorden van Alex, mag het stel natuurlijk nog wel wensen uitspreken. Wat betreft de locatie willen de twee in Zoetermeer blijven. Mocht het echt niet lukken, dan zijn leidschenveen, Benthuizen, Bleiswijk en Berkel ook nog opties.

Het belangrijkst? Dat zijn de slaapkamers. Minimaal 3, maar het liefst 4. En de tuin zou ook heel fijn zijn, maar in ieder geval een buitenruimte. Dit alles voor een budget van 355.000 euro.

Eengezinswoning is onmogelijk

Ook voor Alex is het een uitdaging om een geschikte woning te vinden. "Een eengezinswoning vinden is zo goed als onmogelijk", aldus Alex. Nadat de consessieklok afgaat, gaat de makelaar wederom in gesprek met het stel, om aan te geven dat ze hun eisenpakket bij moeten stellen - waardoor een appartement ook weer een mogelijkheid wordt. Er is wat teleurstelling, maar toch geven ze toe. Net als het nieuws is ingedaald, lijkt het onmogelijke mogelijk te zijn: Alex weet een eengezinswoning aan te kopen, in Benthuizen. Mét tuin.

Lees ook: Consessieklok gaat af bij Emanuel en Charissa in Kopen Zonder Kijken: "zijn wensen zijn niet realistisch"

Tranen van blijdschap

Tijdens het welbekende rondje langs alle potentiële huizen, zijn de twee vooral heel positief. Zelfs bij de huizen die ze het minst aanspreekt, weten ze de goede kanten te benoemen. Gelukkig voor Santosh en Vanity is hun favoriete huis van de route ook daadwerkelijk hún huis. Vooral Vanity weet haar tranen niet te bedwingen. "We hebben gewoon een huis", roept ze blij. Martijn vat de boel nog even samen: het budget was 355.000 euro, maar hier werd nog 20.000 euro extra bouwbudget aan toegevoegd. De woning is gekocht voor 344.250 euro, dus er is nog 30.750 euro over voor de verbouwing van Bob en inrichting van Roos.

Het resultaat

De woning is al zo goed als af, maar toch weet Bob nog aanpassingen te maken. Zo komt er een nieuwe keuken in de woning en wordt de bovenverdieping zó omgebouwd, dat er meer ruimte is voor de badkamer. Roos weet wel raad met de moodboards en richt het huis helemaal naar wens in. Tijd om het eindresultaat te bekijken: Santosh en Vanity kunnen niet wachten. "Dit is echt ziek", aldus Santosh. "Super mooi", vult Vanity hem aan. Ze weten niet hoe ze het team van Kopen Zonder Kijken hiervoor kunnen bedanken. "Mogen we knuffelen?", vraagt Vanity. Waarna ze Martijn en Roos gelijk in de armen vliegen. "Alles is echt prachtig! Hier komt echt geen verkoopbord in te tuin", lachen ze.