Kijkers 'Renze' steunen massaal Britt Dekker tijdens confrontatie met Angela de Jong: "wat een zuurpruim”

Media door Jennifer

Een talkshow wordt pas echt interessant, wanneer twee tafelgasten met elkaar in discussie raken. Dit gebeurde gisteren in de talkshow van Renze, toen tv-maker Britt Dekker (31) en bekend tv-columnist Angela de Jong (47) in een catfight belandde. Eigenlijk zou het gesprek gaan over Britts paardensportcarrière, maar het gesprek verandert al snel zodra het over Angela gaat. Ah oh!

Britt Dekker zenuwachtig voor Angela de Jong tijdens Renze

In de talkshow van Renze Klamer van afgelopen zondag, 28 mei, is onder andere Britt Dekker te gast, maar ook haar (en vrijwel die van elke BN'er) enemy Angela de Jong. Britt wil het gaan hebben over de start van het NK Dressuur, waar ze aan mee mag doen samen met haar paard George. De vraag van Renze of ze hier net zo zenuwachtig voor is, als voor een gesprek waar Angela bij aan tafel zit, geeft het gesprek echter meteen een andere draai. "Nou, het was heel grappig," begint ze tegen de presentator. "Ik had twee dagen echt buikpijn van de zenuwen voor die proeven en daarna dacht ik: ah yes, nu heb ik effe geen NK meer. Toen zag ik Angela en dacht ik: oh, die heb ik nog nooit ontmoet en zij haat mij zo erg. Toen kreeg ik al die buikpijn weer terug." Gedurende de reactie van Britt zie je het gezicht van Angela al veranderen, die het waarschijnlijk wat overdreven vindt. Vervolgens reageert ze namelijk dat ze niemand haat. "Ja, ik schrijf weleens een kritische column..." zegt ze wel, maar dat is gewoon werk.

Tv-columnist Angela haat niemand

De reactie van Angela zorgt wel voor meer nieuwsgierigheid bij Britt, waardoor ze even het gesprek overneemt van Renze. Zo vraagt ze nog even door, of Angela dan echt niet "intense haat voelt" als ze over iemand recenseert. "Nee," reageert de tv-columnist vastberaden. "Nee. Dan zou ik het toch iets beter lezen als ik jou was." Britt verdedigt meteen zichzelf en zegt dat ze het echt goed leest. "Ik heb een abonnement," zegt ze. Ondertussen komt Valerio Zeno, de sidekick van Renze, er even tussendoor en zegt hij "wijselijk zijn mond te houden". Ook hij lag namelijk niet lang geleden onder vuur in een column van Angela, die hem "nóg minder grappig vond dan de week ervoor". Ouch.

Britt 'is niet zichzelf'

In de diverse columns waar Britt het over heeft, noemt Angela haar regelmatig "nep" en "niet echt". Tijdens de talkshow geeft Britt aan, dat ze zichzelf wel probeert te veranderen naar aanleiding van wat ze leest. Alleen weet ze niet zo goed hoe, want al haar vrienden herkennen haar gewoon als hun vriendin in de tv-klussen en dergelijke. "Wat zou ik dan moeten doen om minder kut te zijn voor jou?" vraagt Britt zich af. Hierop zegt Angela, dat Britt gewoon zichzelf moet zijn. Iets wat bij veel kijkers al in het verkeerde keelgat schiet. "Als er één iemand niet zit te faken op tv is het Britt wel," reageert een kijker. Angela legt het daarna nog wat beter uit. Ze bedoelt dat Britt minder een act moet spelen. Volgens haar speelt Britt vaak "het meisje dat niets kan en toevallig verdwaald is in de televisiewereld". Ze mag volgens Angela vaker gewoon zichzelf zijn: de succesvolle vrouw, "die niet zo dom is als dat ze zich af en toe voor doet".

Hoe dan ook vinden de meeste twitterende tv-kijkers Angela maar een "zuurpruim". Het leverde in ieder geval wel heerlijke televisie op, dat eigenlijk wel een column waardig is. *wink*

Lees ook: Hilarisch! Britt Dekker verliest glitter-onderbroek bij Gouden Televisier-Ring Gala 2018