Oeps! Burenruzie in 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' eindigt bijna in vechtpartij: "verrot wijf dat je bent"

Media door Jennifer

Eigenlijk gaat het bij het tv-programma Mr. Frank Visser doet uitspraak nooit goed. Alleen liep het in de aflevering van gisteren wel heel erg uit de hand. Het is dat presentator Victor Brand ertussen stond, anders eindigde de burenruzie tussen Ivy en Radha waarschijnlijk in een vechtpartij. Wow!

Ivy en Radha in Mr. Frank Visser

Een aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak levert een hoop geschrokken kijkers op, die met open mond naar de tv hebben gekeken. In de aflevering maken we kennis met buurvrouwen Ivy en Radha. Ivy vertelt hoe ze in een rustige buurt woont, waar het voorheen altijd vredig en kalm was. Totdat haar buurvrouw in de woning boven haar kwam wonen. Sindsdien heeft ze regelmatig last van geluidsoverlast door bijvoorbeeld schuivende tafels en stoelen, maar ook de kluspraktijken van haar vriend.

Al kan dat dus eigenlijk niet, want volgens Radha zelf heeft ze helemaal geen vriend. Daarnaast zegt Radha dat ze amper thuis is en altijd heel rustig is, op de zeldzame momenten dat ze thuis is. "Ik doe een wierrookje aan, ga televisie kijken. Ik snap het echt niet," vertelt Radha. Een tv-kijkende twitteraar zal haar wel begrijpen. Zo zou Ivy volgens de tv-kijker eigenlijk helemaal niet in zo'n rustige buurt wonen. "Die hele buurt is de greppel van Zaanstad," twittert de kijker. "Die flats zijn zo oud en slecht onderhouden, geen wonder dat ze last van elkaar hebben."

Burenruzie loopt uit de hand

Anyway, Ivy en Radha kunnen hun probleem zelf blijkbaar niet oplossen en daarom heeft Ivy de hulp ingeschakeld van Mr. Frank Visser. Wanneer presentator Victor Brand de twee buren bij elkaar neemt voor een gesprek, merk je hoe gespannen de sfeer is. Zo begroeten ze elkaar niet eens meer. Oei! Vervolgens begint de ruzie al meteen na een eerste, korte voorbeeld van Ivy. "In de ochtend om half zes ben jij aan het trekken aan - ik weet niet wat - een tafel of een stoel. Dat ding is echt hinderlijk." Radha ontkent dat meteen, waarna Ivy boos reageert: "Waarom geef je het gewoon niet toe?" Als haar buurvrouw het wederom ontkent, komt er nog een woedeaanval van Ivy achteraan: "Je trekt met iets in de f*cking ochtend. Dat ding is storend!" Op een gegeven moment bedreigt ze zelfs, dat ze "al haar tanden uit haar bek slaat". OMG!

Voor Victor is het de druppel en hij probeert de woedende Ivy nog te kalmeren. "Dit soort dingen mag je niet zeggen," zegt hij wijzend met een vinger. Helaas voor de presentator lijken de buren hem niet te zien, want ze blijven lekker doorkibbelen. "Verrot wijf dat je bent," zegt Radha op een gegeven moment, waarop Ivy met hetzelfde reageert. Ze vliegen elkaar haast bijna in de haren, zo erg loopt de burenruzie uit de hand.

Gehorig gebouw

Voordat de rechtszaak begint gaan ze natuurlijk eerst wat geluidstesten doen onder leiding Mr. Bart Beuving, die in deze aflevering Mr. Frank Visser vervangt, en geluidsdeskundige Erik Roelofsen. Op het moment dat Victor een stoel naar achteren schuift, hoort Ivy wel een geluid dat ze herkent. De klusgeluiden van daarna zijn ook te horen, maar wel minder hard dan normaal, aldus Ivy. Als Victor daarna op een andere plek in het appartementencomplex hetzelfde klusgeluid maakt, hoort Ivy het wederom en nu wel iets harder. Het lijkt er dus op, dat het inderdaad gewoon een nogal gehorig gebouw is.

Onschuldige vrouw bedreigd

Tijdens de rechtszaak blijven de twee buurvrouwen ruziën. "Ik heb een kind met down-syndroom. Houd alsjeblieft rekening," foetert Ivy. Alleen 'houdt de buurvrouw geen rekening' volgens haar. Waar Radha haar verhaal rustig probeert te vertellen, blijft Ivy alles er vol woede en frustratie uitgooien. Ze blijft roepen, dat Radha het toe moet geven. Alleen komen de klusgeluiden helemaal niet alleen bij Radha vandaan, blijkt uit de geluidstest. "Voor de derde test ben ik zelfs naar de vijfde verdieping gegaan," vertelt Victor. "Daar ben ik gaan timmeren en ik heb begrepen dat jullie dat hebben gehoord."

Uiteindelijk wordt Radha dan ook onschuldig verklaard. Mr. Bart Beuving oordeelt wel dat het woningencomplex "zeer gehorig" is. Daarna zegt hij nog maar eens tegen Ivy, dat ze een onschuldige vrouw heeft bedreigd. "Het is zaak dat u daarmee stopt," beveelt hij haar. Dit dringt wel tot Ivy door en ze biedt dan ook haar excuses aan. Eind goed, al goed!

Lees ook: Kijkers verbaasd om 'horrorbuurman' Ruud in Mr. Frank Visser