Kijkers verbaasd om 'horrorbuurman' Ruud in Mr. Frank Visser

Media door Laura

Buren, ze zijn net als familie... je kunt ze niet kiezen, maar je moet het ermee doen. In Mr. Frank Visser wordt altijd pijnlijk duidelijk hoe erg buren elkaars leven zuur kunnen maken. In de aflevering van maandag van 'Mr. Frank Visser: hoe gaat het nu met' gingen presentator Viktor Brand en Meester Frank Visser op bezoek bij Ruud en de familie Coenraedts en rolde daar van de ene verbazing in de andere.

mr frank visser ruud

Lees ook: Kijkers gaan stuk om oer-Hollands detail in De Luizenmoeder

Bende van ellende

Ruud stelt zich op als het slachtoffer. Zijn buren familie Coenraedts zouden tijdens het verhogen van hun tuin sproeiers hebben geïnstalleerd om expres zijn tuin onder water te zetten, waardoor ook zijn kruipruimte blank staat. "Zij hebben het lekker voor mekaar, hè, en ik zit in de ellende". Nou, dat kun je wel zeggen. "O mijn god", is de eerste reactie van Viktor als hij bij het 'huis' van Ruud aankomt. Voor, achter en in het huis is het een grote zooi van onkruid, palets, zeil en roestende bende.

Dode ratten in de tuin

Al gauw kom je erachter dat de zaak anders in elkaar steekt. De Coenraedts zijn zich van geen kwaad bewust en menen dat de buurman hun "leven en woonplezier vernield". Hij spuugt op de ramen en gooit dode ratten en pulletjes, vuurwerk en spijkers in hun tuin. Bovendien moeten ze elke dag tegen de bende aankijken.

De uitspraak van Mr. Frank Visser was de heftigste tot nu toe: Ruud moest vertrekken. Hij kreeg nog een maand lang de tijd om zijn boel op orde te stellen, daarna mocht hij nooit meer binnen een straal van 500 meter om dat perceel komen. Deed-ie dat wel? Daar stond een boete van 1000 euro per keer op.

Nog steeds gestalkt

Wanneer Viktor 8 maanden later aan de Coenraedts vraagt of Ruud zich aan het vonnis heeft gehouden, breekt zijn klomp. De terrorbuurman blijft de familie tiranniseren. Hij staat elke dag met zijn auto aan de achterkant van het erf te gluren naar zijn voormalige buren... op - jawel - zo'n 50 meter afstand. Daarnaast is hij in beroep gegaan tegen de uitspraak van Meester Frank Visser. Hoewel hij deze verloren heeft, blijft hij aanvechten. De familie leeft nu van de ene rechtszaak tot de andere.

Bekijk de aflevering hier terug:

Horrorbuurman

Op Twitter zijn de reacties niet mild. Buurman Ruud wordt al snel gedoopt tot 'horrorbuurman' en ook de horror-status van het huis is niet onopgemerkt gebleven. Veel nemen het de gemeente ook kwalijk. "Ik ben gewoon plaatsvervangend kwaad", "Je wilt zo'n huis toch eigenlijk gewoon uit zijn lijden verlossen.", "dat dit kan in Nederland. Gemeente Oostzaan: Schaam je kapot!" zijn enkele van de reacties.

 

Lees ook: Terugkijken: Dit zijn de meest spraakmakende beelden uit Temptation Island ooit