'Ontwapenende' Britt Dekker vertelt over overleden vader in DWDD

Media door Redactie Ze.nl

Donderdagavond was Britt Dekker te gast bij De Wereld Draait Door en terwijl ze er normaal gesproken zit om de lachspieren van het publiek te trainen, liet Britt dit keer een andere kant van zichzelf zien. Nadat Matthijs haar vroeg naar haar overleden vader deed ze met moeite haar emotionele verhaal over het verlies van haar vader.

Britt Dekker DWDD

Het onderwerp kwam ter sprake nadat Matthijs aan tafel had gesproken met andere gasten over de ophef rondom de al dan niet verplichte donorregistratie. Prem Radhakishun, die ook te gast was om over deze kwestie te praten, riep luid hoe hij tegen dit besluit was. Toen het Britt haar beurt was om aan tafel te verschijnen was het in eerste instantie nog lachen, gieren, brullen, zoals we van haar gewend zijn. Zo flapte ze er tegen de presentator uit dat ze het knapper vond als iemand een hart kan opereren dan wanneer iemand een tv-programma kan presenteren. Maar toen Matthijs even later vroeg naar haar overleden vader, werd het publiek al snel stil...

Moeilijk

"Ik vind het altijd moeilijk om over mijn vader te praten," begon ze haar verhaal, "want ik ben altijd bang dat ik ga huilen." Britt vertelde vervolgens dat haar vader net voor zijn overlijden zichzelf had geregistreerd als donor. Maar omdat de aanmelding zo vers was, stond dit nog niet in het systeem van de arts, waardoor de beslissing uiteindelijk bij de familie lag. "Wij konden hem niet meer terugkrijgen, dachten we, maar hij kan nog wel heel veel mensenlevens redden. Wij waren heel verdrietig, maar mensen die al afscheid wilden nemen van hun familieleden, konden dankzij mijn vader doorleven."

Cru

Britt vertelde verder dat ze het een cru gebeuren vond. "Mijn vader moest eerst doodverklaard worden, voordat de donatie in gang kon worden gezet. Maar dat duurt echt heel lang. Dus toen de dokters wisten dat hij niet meer te redden was, gingen ze voor zijn organen." Het is allemaal niet voor niets geweest: haar vader heeft inmiddels zes levens gered, waaronder die van een 25-jarige die zijn linkernier kreeg. 

Op Twitter stroomden de reacties binnen: veel kijkers prezen de ontwapenende blonde realityster en zagen dit als het perfecte antwoord op de relaas van Prem.

Lees ook: Gordon openhartig over eenzaam drugsgebruik: 'Ik snuif soms thuis in mijn eentje coke'