Consessieklok gaat af bij Emanuel en Charissa in Kopen Zonder Kijken: "zijn wensen zijn niet realistisch"

Media door Rochèll

Het is maandagavond en dat kan maar één ding betekenen: een nieuwe aflevering van Kopen Zonder Kijken. In de vijfde aflevering van dit seizoen zien kijkers hoe Emanuel (33) en Charissa (26) de zoektocht naar een huis uit handen geven aan het klusteam van het populaire programma. Hun wensen? Een eengezinswoning, minimaal drie slaapkamers, een open keuken en het liefst ook een tuin.

Kopen Zonder Kijken: Emanuel en Charissa

Emanuel en Charissa kennen elkaar nu vier jaar, en zijn al meer dan drie jaar samen. Twee jaar geleden trok Emanuel bij zijn vriendin in. Wat hij meenam? Zijn rugzak vol spullen natuurlijk, maar ook een muziekstudio en een aquarium. "Ik ben wel een beetje een vissenfanaat", legt hij uit. En voor al die hobby's is natuurlijk ruimte nodig.

Lees ook: Wèralucië en Said zoeken groot huis voor samengesteld gezin in Kopen Zonder Kijken

Niet realistisch

Inmiddels zoekt het stel al een jaar lang naar een geschikte woning, maar nog zonder resultaat. Ze hebben zelfs nog geen enkele bezichtiging gehad. De oorzaak hiervan is dat Emanuel een 'dromer' is, volgens Charissa. "We begonnen samen te zoeken, maar tegenwoordig zoeken we gewoon apart omdat we totaal andere dingen zoeken. Zijn filter is niet realistisch voor ons budget", vertelt ze. Als het aan een Emanuel ligt, komt er namelijk een zo groot mogelijk huis mét ruimte voor een aquarium van drie meter in de woonkamer. Daarnaast zoekt hij ook geregeld boven het budget dat ze hebben: 410.000 euro.

Consessieklok

Met alle wensen op zak, zoekt makelaar Alex naar een geschikte woning. Al snel merkt hij dat er voor het huidige budget geen woning zal komen die aan alle wensen voldoet. Helaas voor Emanuel en Charissa: de consessieklok gaat af. Alex neemt ze mee op een kleine tour en laat zien welke woningen wél binnen bereik zijn voor de twee. "Puur om jullie te laten zien wat er wel mogelijk is, maar ook wat er niet mogelijk is", legt hij uit. Niet leuk, maar wel nodig. "Ik heb best wel een klap gekregen. Ik ben er best wel even in shock van", reageert Emanuel. Niet veel later hebben de twee goed nieuws: salarisverhoging. En met dat nieuwe salaris, komt er ook meer budget vrij voor de verbouwing. Het totale budget gaat nu naar 430.00 euro.

Geschikte woning

Al snel vindt Alex een geschikte woning. Eentje die aan alle wensen voldoet. Het stel krijgt het goede nieuws te horen tijdens een dagje uit naar het aquarium, en mag daar ook gelijk het koopcontract ondertekenen. Tijd voor Bob om de boel te verbouwen én ruimte voor Roos om het interieur af te stylen. En die vissen, die kunnen in de styling natuurlijk niet ontbreken.

Bij het zien van hun nieuwe, complete huis, kunnen Emanuel en Charissa alleen nog maar lachen. Ze zijn ontzettend blij met het eindresultaat. "Het is echt prachtig", aldus Charissa. "Niet normaal", vult Emanuel haar aan. "Ik denk dat dit precies is waar we op hadden gehoopt. Het is gewoon perfect."

Reacties van kijkers

Kijkers thuis zitten niet alleen voor de buis, maar zijn tijdens het kijken van de aflevering ook weer actief op Twitter. Verschillende twitteraars delen hun mening over het stel. "Een aquarium van 3 meter... Juist dit zijn de eisen waar we op wachten, onrealistisch en bizar... LET'S GOOO!", schrijft iemand. Naast reacties over de wensen, schrikken ook veel kijkers van het bedrag. "Het zijn wel prijzen hoor voor een rijtjeshuis tegenover een basisschool. €50.000 moeten overbieden... Wat een geld."