Hein en Quirine verhuizen van Amsterdam naar Brabant in Kopen Zonder Kijken: "back to the roots"

Media door Rochèll

Het is maandagavond en dat kan maar één ding betekenen: een nieuwe aflevering van Kopen Zonder Kijken. In de zesde aflevering van dit seizoen zien kijkers hoe Hein (29) en Quirine (30) de zoektocht naar een huis uit handen geven aan het klusteam van het populaire programma. Hun wensen? Een woning van minimaal 100 vierkante meter, met 3 slaapkamers en een tuin.

Kopen Zonder Kijken: Hein en Quirine

Inmiddels huren Hein en Quirine al een tijdje een appartement in de Pijp in Amsterdam. Toch lijkt dit voor hun toch niet dé plek te zijn. Vooral Hein zou graag onze hoofdstad willen verlaten. Idealiter verhuizen ze naar het Brabantse Vught. Zowel Hein als Quirine komt uit Brabant, en ziet Vught als de ideale plek om een toekomst op te bouwen.

Hoewel het voor Hein niet heel veel uitmaakt hoe de buitenkant eruitziet, is dat voor Quirine wel anders. "Quirine is heel erg op zoek naar het karakteristieke huis in de jaren '30 buurt. Ik denk meer: kijk wat we kunnen kopen voor zoveel mogelijk meters", legt Hein uit. Het stel zoekt een huis met een oppervlakte van minimaal 100 vierkante meter, met drie slaapkamers en een tuin.

Lees ook: Consessieklok gaat af bij Emanuel en Charissa in Kopen Zonder Kijken: "zijn wensen zijn niet realistisch"

Meer budget

Het team van Kopen Zonder Kijken begint de zoektocht met een budget van 450.00 euro. Er volgt al snel goed nieuws: er komt nog eens 50.000 euro vrij. Zo heeft het team nog meer budget en dus ook mogelijkheden om het nieuwe huis van Hein en Quirine aan alle wensen te laten voldoen.

Makelaar Alex van Keulen bezicht het ene na het andere huis. Helaas, ook in Brabant blijkt de huizenmarkt oververhit. De concessieklok gaat af en Alex komt bij het stel op bezoek. Tijd om de wensen bij te stellen. Al snel heeft Alex beet: nu hij ook tussenwoningen mag zoeken, vindt hij een geschikt koophuis. Ook Bob is enthousiast. Er is veel ruimte en het huis is in goede staat. "Ik had niet meer verwacht dat we dit in Vught zouden vinden", aldus Bob.

Opluchting

Tijdens het rondje langs alle potentiële huis - en dus hun reeds gekochte huis - zijn de twee vooral positief. Wanneer ze samen met Martijn onderweg gaan naar hún huis, komen er wel steeds meer zenuwen. De zenuwen maken plaats voor opluchting, wanneer ze hun blinddoeken afdoen. "Dit was echt onze voorkeur", vertelt Hein. "Ik had 'm eigenlijk niet meer verwacht, maar wel heel erg gehoopt", vult Quirine hem aan. Vooral de ruimte in het huis spreekt de twee erg aan. Iets minder leuk? De opvallende trap in het midden van de woonkamer.

Nog meer budget

Bob en Roos mogen nu aan de slag. Het huis is gekocht voor 440.000 euro, dus er is nog 60.000 euro over van het totale budget. Aan de badkamer hoeft Bob niet veel meer te doen, want die is al zo goed als af. En dat komt goed uit, want er blijft dan natuurlijk meer budget over voor andere zaken. Om het huis aan alle wensen te laten voldoen, vraagt Bob het stel om nog eens 20.000 euro. Akkoord! Er komt een uitbouw en de keuken wordt totaal vernieuwd. Overgebleven budget is voor Roos, die de kamers vervolgens helemaal naar smaak inricht.

Kijkers thuis kunnen de bingokaart er weer bij pakken: Quirine blijkt in verwachting van een zoontje. Gelukkig heeft het huis al genoeg slaapkamers, waarvan er nu dus één mag worden ingericht als kinderkamer.

Een droom die uitkomt

Tijd om het resultaat te bekijken! Bij het zien van de benedenverdieping is het stel al erg enthousiast. De trap ziet er een stuk mooier uit en de Afrikaanse accenten van het moodboard zijn terug te zien. "En die keuken! Kijk nou!", wijst Quirine enthousiast naar Hein's wens: de wijnkoeling. "Ik ben er een beetje stil van", aldus Hein. "Wat een volwassen huis, joh."

Wederom een geslaagde aflevering van Kopen Zonder Kijken. Hein en Quirine zijn dolgelukkig met hun nieuwe stulpje in Brabant. "Roos heeft ons moodboard zo goed doorgevoerd en zo goed naar onze wensen geluisterd. Het voelt echt als thuiskomen", vertelt Quirine. "Het is zo fantastisch", vult Hein haar aan. "Heel erg bedankt voor deze droom die uitkomt, het is echt fantastisch geworden."