Hoe gaat het nu met Kopen Zonder Kijken-stel Paul en Kim en hun pleegkinderen?

Media door Jennifer

Wie fanatiek naar het tv-programma Kopen Zonder Kijken kijkt, kent vast nog wel Paul en Kim. Ze deden mee om een groter huis te krijgen, met name voor hun drie pleegkinderen. Door alle aandacht die de pleegzorg kreeg tijdens deze aflevering, werden meer mensen geïnteresseerd in de pleegzorg. En dat allemaal dankzij de deelname van pleegouders Paul en Kim. Hoe gaat het nu eigenlijk met het koppel én de pleegkinderen in hun nieuwe huis?

Kopen Zonder Kijken-stel Paul en Kim geven update over hun gezin

Het was nooit hun oorspronkelijke doel om meer aandacht te creëren voor de pleegzorg. In eerste instantie doen Paul en Kim namelijk mee aan Kopen Zonder Kijken, gewoonweg om een groter huis te kopen voor hun gezin. Ze hebben namelijk meer kamers nodig vanwege hun drie pleegkinderen. Alleen is de zoektocht naar een woning voor twee personen al lastig, laat staan een huis voor vijf personen. Hulp is dus hard nodig en die krijgen ze mét goede resultaten. Ze krijgen uiteindelijk een prachtig huis aangeboden in Driebergen-Rijsenburg, waar ze zichbaar geëmotioneerd van zijn. "Dit is echt precies wat wij mooi vinden," vertelde Paul destijds in de aflevering.

Genieten met de buurtkinderen

Inmiddels zijn we een hele tijd verder en is het tijd voor een update vanuit het gezin. Bij Humberto Tan vertelt het koppel op woensdagavond, hoe het nu gaat in het nieuwe, grote huis. Het huis heeft veel gedaan voor de drie pleegdochters van Paul en Kim. "Het is echt superfijn en heel mooi om te zien, hoe zij zich daar hebben ontpopt," vertelt Kim. "Hoe ze de hele buurt op de kop zetten met alle andere buurtkinderen. Dat ze met z'n allen genieten van alles, wat daar in de straat te doen is." Ze voelen zich dus helemaal thuis in Driebergen-Rijsenburg. Ze zetten niet alleen de buurt op z'n kop, maar het hele huis. Ha!

Ook de pleegouders Paul en Kim hebben het daardoor naar hun zin in het nieuwe huis. Door de pleegkinderen komen zij namelijk ook meteen in contact met de nieuwe buren.

Televizier-Ring Impact award

Misschien dat ze door de vele aandacht voor hun Kopen Zonder Kijken-aflevering, zelf ook meer aandacht hebben gekregen van mensen om hun heen. Zo zitten Paul en Kim bij Humberto aan de talkshowtafel, omdat hun aflevering is genomineerd voor de Televizier-Ring Impact award. Niet alleen kreeg de pleegzorg namelijk meer aandacht door het tv-programma Kopen Zonder Kijken. Daarna werd de aandacht nog extra versterkt door een uitzending van Jinek, waarna nóg meer mensen geïnteresseerd werden.

Eigenlijk is Kopen Zonder Kijken daarom genomineerd voor de Impact award. En voor Paul en Kim is dat natuurlijk best gek. "Wij zeiden ook tegen elkaar van tevoren, toen we ons gingen aanmelden: dan moeten we wel op televisie. Gaan we ons daaraan blootstellen?" vertelt Kim. Kennelijk twijfelden ze dus wel even over hun deelname. "Toen dachten we nog: nou, één keer in één aflevering... Dan zijn mensen ons zo weer vergeten." Not. De aflevering werd vier maanden geleden uitgezonden en nog steeds zitten ze in de spotlights. Ze moesten allebei dan ook een beetje lachen om het feit, dat Kopen Zonder Kijken nu genomineerd is dankzij hún aflevering. "Wat gebeurt hier allemaal?" dacht het koppel. "Dit hadden we nooit verwacht," aldus Kim.

Op donderdag 12 oktober 2023 worden alle prijzen uitgereikt tijdens de Gouden Televizier-Ring 2023. Voor de Televizier-Ring Impact award zijn naast de Kopen Zonder Kijken-aflevering nog twee andere tv-programma's genomineerd. Zo maakt ook Alberto Stegeman kans met zijn aflevering over misstanden op een zorgboerderij. Daarnaast is ook het afscheidsconcert van Rob de Nijs genomineerd, die momenteel lijdt aan de ziekte van Parkinson.

Lees ook: Wow! Door Kopen Zonder Kijken-aflevering kregen meer mensen interesse in pleegzorg