Wow! Door Kopen Zonder Kijken-aflevering kregen meer mensen interesse in pleegzorg

Media door Jennifer

Soms zorgt de populariteit van tv-programma's voor meer dan alleen een hoop twitterverkeer en leuke filmpjes. Zo werden door een aflevering van Kopen Zonder Kijken blijkbaar meer mensen geïnteresseerd in pleegzorg. Wauw! Na de Kopen Zonder Kijken-aflevering met Paul en Kim kreeg Pleegzorg Nederland zo'n 300 aanmeldingen van mensen, die zich graag willen oriënteren op pleegzorg.

Kopen Zonder Kijken-koppel Paul en Kim

Het tv-programma Kopen Zonder Kijken bij RTL4 zorgt wekelijks voor een heleboel kijkcijfers. De populariteit zien we niet alleen terug op social media, maar kennelijk ook in het dagelijks leven bij bedrijven. Zo maakten we in de aflevering van 24 april kennis met Kopen Zonder Kijken-koppel Paul en Kim. Zij zochten naar een groter huis, waarin ze meer ruimte hadden voor zichzelf en hun twee eigen kinderen en drie pleegkinderen. Ondanks dat ze het hartstikke druk hebben met hun banen in de zorg, zouden ze zelfs graag nog meer pleegkinderen willen. Wauw!

Piek in interesse voor pleegzorg

Blijkbaar inspireert het leven van het zorgzame koppel Paul en Kim dus een hoop tv-kijkers. Na de uitzending van Kopen Zonder Kijken stromen namelijk de aanmeldingen binnen bij Pleegzorg Nederland. Normaal krijgt de organisatie wekelijks gemiddeld zestig aanmeldingen van mensen, die zich willen oriënteren op het hebben van pleegkinderen. Nou, nu werd dat even meer dan verdubbeld. Ineens kreeg de organisatie namelijk zo'n 300 aanmeldingen. Dat is een flinke piek!

Toegankelijker door tv

Volgens een woordvoerder van Pleegzorg Nederland ontstaat de grote interesse vooral, doordat de Kopen Zonder Kijken-kijkers op een toegankelijke manier in aanraking komen met pleegzorg. Daardoor kreeg de organisatie dus vlak na de uitzending vijf keer zoveel aanmeldingen als normaal. In een tijd waarin we een tekort aan pleegouders hebben, is dat hartstikke goed nieuws natuurlijk. Momenteel wachten nog zo'n 700 kinderen op een fijn, nieuw thuis.

Meer pleegouders nodig

Of we nu ook meer pleegouders krijgen in Nederland, is helaas niet zeker. Al kiezen gemiddeld een kwart van de wekelijkse aanmeldingen daadwerkelijk voor het pleegouderschap. Het is hard nodig, maar een pleegkind heeft wel grote impact op je gezin. Daarom mogen de mensen, die zich hebben aangemeld, zich nu eerst oriënteren op het pleegouderschap. Over een tijdje weten we dan pas of ze echt ervoor hebben gekozen. Laten we het hopen!

Lees ook: Wèralucië en Said zoeken groot huis voor samengesteld gezin in Kopen Zonder Kijken