Mary Borsato reageert emotioneel op zedenzaak zoon Marco: "ik word helemaal fel als je het erover hebt"

Celebs door Jennifer

Zelf blijft Marco Borsato nog steeds stil, maar om hem heen wordt wel van alles gezegd. Eerder sprak ex Leontine haar support uit aan Marco en nu is het moeder Mary Borsato, die haar zegje doet. Voor de camera van Shownieuws reageert ze nogal fel op de zedenzaak rondom haar zoon, wat haar zichtbaar verdrietig maakt.

Mary Borsato reageert fel op zedenzaak zoon Marco

Dat zanger Marco Borsato zich nog altijd in de luwte bevindt, is op zich wel logisch. De schandalen rondom The Voice Of Holland en andere beschuldigingen aan zijn adres over seksueel misbruik deden totaal niets goeds voor zijn naam. Nog steeds zit er een smet op, al proberen zijn naasten hem wel te helpen bij een eventuele terugkeer. Mocht je het trouwens even gemist hebben of hebben geblockt uit je geheugen, blikken we nog snel terug. Eigenlijk begon de downgrade van zijn carrière na het vreemdgaan met pianiste Iris Hond, maar daarna werd het vervolgens alleen maar erger. Toen kwamen namelijk de TVOH-schandalen boven water en ook Marco werd beschuldigd van seksueel misbruik bij minderjarigen. Deze zaak werd uiteindelijk geseponeerd, maar dat betekende niet het einde van zijn downgrade. Nog steeds loopt er namelijk een zedenzaak rondom Marco, die overigens niets met TVOH te maken heeft. Hij zou een minderjarige jarenlang seksueel hebben misbruikt. Deze zaak loopt nu echter wel vast, doordat er getwijfeld wordt over de bewijsstukken.

Door de lopende zaak blijft Marco dus alsnog wat stilletjes, maar de mensen om hem heen zijn dat niet. Zo laat moeder Mary Borsato zich graag uit voor de camera van Shownieuws. Ze vindt het vreselijk, hoe mensen nu over haar zoon praten. "Als mens was hij heel groot," vertelt ze. "Niet alleen als artiest, maar ook als mens was hij groot en bijzonder. En dat is in één keer om zeep geholpen. Dat vind ik heel erg."

Karaktermoord

Dat moeder Mary het zo erg vindt, komt dus waarschijnlijk doordat Marco's zaak niet de beste bewijsstukken heeft. En toch heeft hij het flink te verduren gehad. Zo zei één van Marco's advocaten Carry Knoops eerder aan Shownieuws, dat ze het "middeleeuws" vond hoe hij werd behandeld. Nog voordat er goed onderzaak was gedaan, werd er karaktermoord gepleegd. Zo werd zijn muziek meteen geboycot en haalde Madame Tussauds per direct zijn wassenbeeld weg.

Mary vertelt tegen Shownieuws hoe iedereen om hem heen in ieder geval weet, wat voor een "fantastisch mens" Marco is. Daarom reageert ze ook zo fel op de zedenzaak. Net als Mary heeft ook ex Leontine Ruiters inderdaad nog vertrouwen in de vader van haar kinderen. Ondanks dat hij haar flink pijn heeft gedaan, staat ze wel achter hem. Ze wil gewoon rust creëren binnen haar gezin. "Dat Marco en ik in de toekomst opa en oma kunnen worden van onze kleinkinderen," vertelde ze bijna twee weken geleden in een interview met Nouveau. "En dat mijn kinderen zich kunnen ontplooien, ondanks de situatie die rond hun vader speelt."

Lees ook: Leontine heeft nog steeds vertrouwen in beschuldigde ex Marco Borsato: "we staan allemaal achter hem"