Katsjiiing: zóveel levert de beroemde 'schapentrui' van prinses Diana op (en het is meer dan verwacht)

Celebs door Jennifer

Prinses Diana is dan wel al jaren overleden, dat betekent niet dat we haar zijn vergeten. Ze zal gegarandeerd mensen blijven inspireren met bijvoorbeeld haar iconische outfits. Eén van haar iconische kledingstukken, de beroemde 'schapentrui' is nu geveild en wel voor een gigantisch bedrag, wat niemand heeft zien aankomen. Het geld heeft flink gerold voor de bijzondere trui.

'Schapentrui' van prinses Diana brengt een miljoen euro op

Haar hele leven was prinses Diana een mode-icoon voor velen. Haar kledingstukken zijn tegenwoordig dan ook bijzondere items geworden, die soms op een veiling worden gegooid. Deze keer ging de rode 'schapentrui' onder de hamer. De trui was na tientallen jaren teruggevonden door de directeur van modemerk Warm & Wonderful in een doos op zolder. In eerste instantie dacht veilinghuis Sotheby's dat het om een opbrengst tussen de 50.000 en 80.000 euro zou gaan. Dat is al heel wat, maar blijkbaar hadden mensen er nóg meer voor over. De veiling heeft uiteindelijk namelijk ruim 1,1 miljoen euro opgebracht. OMG! Deze hoogste bieder krijgt niet alleen de iconische trui, maar ook twee officiële brieven van Buckingham Palace aan de fabrikant. In de brieven staat dat de trui was beschadigd en werd vervolgens gevraagd om een reparatie of compleet nieuwe trui.

Symbolische trui

De bijzondere 'schapentrui' werd in 1981 gedragen door prinses Diana tijdens een polowedstrijd van prins Charles. De rode trui is zoals gezegd van het merk Warm & Wonderful. Op de trui staan allemaal witte schapen en één zwart schaap. Destijds vermoedden de media dat de 'schapentrui' daarom een symbolische trui was. De eigenwijze prinses Diana was natuurlijk het zwarte schaap van de familie. Daarom is deze trui volgens Cynthia Houlton, hoofdmode van Sotheby's, het "meest iconische mode-item", dat de prinses ooit heeft gedragen. De hoogste bieder kan dus in zijn of haar handjes knijpen!

Eerder dit jaar werd er ook al een jurk van prinses Diana geveild op een veiling in New York. Ook deze jurk leverde meer op dan het veilinghuis had verwacht. Het leverde ruim 556.000 euro op, wat vijf keer zoveel was dan verwacht.

Lees ook: Van baljurk tot hoodie: 22 inspirerende outfits van Prinses Diana