MAFS-Rowan en Astleigh na twee jaar nog steeds gelukkig getrouwd: "nooit getwijfeld om uit elkaar te gaan"

Celebs door Jennifer

Hoewel het realityprogramma Married At First Sight nog altijd populair is bij kijkers, wil het niet echt lukken met de matches. Rowan en Astleigh zijn één van de weinige koppels, die nog altijd bij elkaar zijn. Vandaag, op 14 september 2023, zijn ze precies twee jaar samen én twee jaar getrouwd. En goed nieuws: ze zijn nog steeds hartstikke gelukkig. De kans is ook aanwezig, dat we er weer een MAFS-baby bij krijgen!

MAFS-koppel Rowan en Astleigh zijn twee jaar getrouwd

Het reguliere Married At First Sight heeft er inmiddels acht seizoenen opzitten, maar uit al die seizoenen zijn weinig koppels voortgekomen. In totaal zijn er slechts vijf echtparen bij elkaar gebleven: Patty en Bram (seizoen 1), Chantal en Nikolai (seizoen 2), Sonny en Dylan (seizoen 7), Laura en Cathalijne (seizoen 8) en natuurlijk Rowan en Astleigh uit seizoen 7. Laatstgenoemden zeggen dat ze "geluk hebben gehad". "De aantrekkingskracht tussen ons kunnen ze natuurlijk van tevoren niet testen," vertelt Rowan in een interview met AD, maar toch klikte het gelukkig meteen erg goed tussen haar en Astleigh. In de afleveringen van hun MAFS-seizoen zagen kijkers de vonken flink over en weer vliegen. Al heeft Rowan sowieso altijd een stralende lach, maar bij Astleigh straalt ze nog net wat meer.

Wel ruzies, geen twijfels

Natuurlijk hebben Rowan en Astleigh af en toe ook wel ruzies. In een lange relatie is dat soms juist gezond. "Soms kan het er wel even hard aan toe gaan tijdens een ruzie," vertelt Astleigh daarover, maar Rowan voegt daar aan toe: "Toch hebben we nooit getwijfeld om uit elkaar te gaan." Na hun kennismaking gingen ze al gauw samenwonen in Zoetermeer, waar Astleigh woonde. Daar heeft Rowan inmiddels ook een baan als marketingadviseur. Wordt het ook nog een 'huisje, boompje, beestje' voor het zeldzame MAFS-echtpaar? Nou, de kinderwens van Rowan en Astleigh is er zeker, maar wanneer de baby komt durven ze niet te zeggen. "We kunnen wel zeggen binnen twee of drie jaar, maar we weten niet of en wanneer het ons is gegund," vertelt Rowan. Ook hoeveel kinderen ze dan willen, weten ze nog helemaal niet. "Eerst kijken hoe het met één gaat," zegt ze lachend, waarop Astleigh reageert: "Tot die tijd genieten we enorm van elkaar."

Geen influencers

Rowan en Astleigh hebben elkaar dus al gevonden, maar een heleboel singles staan momenteel in de startpositie voor een nieuw MAFS-avontuur. Al begint er binnenkort geen reguliere Married At First Sight. Vanaf 19 september kunnen fans kijken naar een nieuw seizoen van Married At First Sight: Match or Mistake. Volgens Astleigh zouden hij en Rowan hier nooit aan hebben meegedaan, omdat het een stuk pittiger lijkt dan de reguliere MAFS. "Dat vind ik een Temptation Island-versie van MAFS, met veel meer drama," reageert Rowan. Astleigh denkt ook dat veel mensen "puur voor de aandacht" meedoen. Iets waar zij allebei eigenlijk weinig mee hebben. Ze hebben nooit de ambitie gehad om influencer te worden. Ze worden zelfs niet meer herkend op straat. "Voorheen zeiden mensen: hé, jij bent van MAFS!" vertelt Rowan. "Nu zeggen ze: waar ken ik jou nou van?"

Lees ook: Fan van MAFS en Expeditie Robinson? Dan wil je deze bizarre, nieuwe realityserie zien

Beeld: Screenshot uit 'Married At First Sight' RTL / Videoland