Dit is de nieuwe foodtrend op Tiktok: Kaas en augurk

Eten door Maya Luz

Als je op Tiktok zit, kijk je er waarschijnlijk niet gek van op wanneer een bijzondere foodtrend je feed overneemt. We hebben allerlei verschillende recepten voorbij zien komen. Van cloud bread tot feta pasta. Maar momenteel neemt een wel heel bijzondere snack de app over. Namelijk de combinatie van kaas en augurk.

Lees ook: Starbucks komt met nieuwe smaak 'Oleato': koffie met olijfolie

Wat is deze nieuwe foodtrend?

Kaas en augurk zijn ingrediënten die regelmatig met elkaar gecombineerd worden. We zien ze samen op hamburgers, broodjes en allerlei andere lekkere gerechten.  Als je van augurk houdt, ben je dus waarschijnlijk ook niet vies van deze combi. Een content creator op Tiktok ging viral toen zij haar favoriete guilty pleasure snack deelde op de app. In de app vertelt ze dat haar man absoluut geen fan is van haar favoriete snack, maar zelf claimt ze dat het een heerlijke combinatie is. Ze was er zeker van dat er op Tiktok genoeg anderen zouden zijn die het met haar eens waren, en dit bleek ook zeker waar. De video ging viral en veel anderen maakten video's waarin ze de trend uitprobeerden.

@clurmurr where the pickle people at 🙋‍♀️ #guiltypleasuresnack #picklesnack ♬ original sound - Claire

Hoe maak je de kaas en augurk snack?

Deze populaire snack is ontzettend makkelijk om zelf te maken. Het enige dat je nodig hebt is kaas en augurk. Je kunt een hele augurk gebruiken of kiezen voor plakjes augurk. Het soort kaas dat je gebruikt maakt niet uit, ga dus vooral voor een soort die jij zelf lekker vindt. Als je graag het originele recept wil volgen: de maker van de video raadt aan om te kiezen voor provolone of mozzarella.

Om de snack te maken, heb je een pan nodig. Vergeet hier geen olie in te doen om te voorkomen dat je snack in de pan blijft plakken. Leg het plakje kaas in de pan zodra de pan goed is opgewarmd. Laat de kaas smelten. Zodra de kaas zodanig is gesmolten dat er een korst ontstaat, kun je je augurk in het midden van de plak kaas leggen. Je kunt nu voorzichtig de kaas om de augurk heen vouwen als een soort wrap. Wanneer de kaas een mooi korstje heeft, kun je je snack uit de pan halen en ervan genieten!

@stephslowsdown

I could eat cheesy pickles everyday forever

♬ original sound - Steph

Lees ook: 5 verrassende dingen die je in de airfryer kan doen