Romantische dates om met je partner te doen op Valentijnsdag

Relaties door Angel

De welbekende dag van de liefde komt eraan. Het moment om extra aandacht aan elkaar te geven. Dit kan natuurlijk met een cadeautje, maar het is misschien wel veel leuker om samen iets te ondernemen. Of jullie nou één of tien jaar samen zijn: romantische dates op Valentijnsdag zijn altijd welkom. Get ready for some quality time!

Romantische dates op Valentijnsdag

Er zijn veel mogelijkheden om samen met je partner de perfecte date uit te kiezen. Je kunt buiten de deur iets doen, of gewoon lekker thuis op de bank hangen met je lief.

1. De eerste date

Hoe romantisch is het om jullie allereerste date over te doen? Valentijnsdag is hét juiste moment om de eerste date te herbeleven. De gespreksstof is dan ook reuze interessant en grappig, je kunt allerlei dingen vragen zoals: "Welk moment voelde jij nou echt de vonk overslaan?" 

2. Filmavond op de bank

Geen zin om naar buiten te gaan? No problem! Je kunt thuis ook genoeg dingen ondernemen samen met je partner. Maak het gezellig door een paar kaarsjes aan te steken, een wijntje in te schenken en een lekker dekentje te pakken. Kies een film uit en kruip lekker tegen elkaar aan. Romantischer kun je het niet hebben.

via GIPHY

3. Zonsondergang bekijken

Ben je toch liever van de romantische dates buiten de deur op Valentijnsdag? Dan weet je wat je te wachten staat: een heerlijke wandeling op het strand terwijl jullie de zonsondergang bekijken. De wind, zee en rust is alles wat jullie nodig hebben naast een prachtig uitzicht voor een geslaagde avond.

4. Schattig brughuisje

Houden je partner en jij van een knusse omgeving? Dan is een brughuisje huren wellicht een ideaal idee! Je kunt zelf bepalen welke locatie je komt te zitten. De huisjes zijn klein, maar fijn.

5. Samen koken

'Liefde gaat door de maag.' En met dit gezegde weten we zeker raad. Wie wil er nou niet verwend worden door zijn of haar partner? Organiseer samen een gezellig avondje koken. Op Valentijnsdag wil je elkaar meer dan een geliefd gevoel geven. En dit gevoel kun je zowel geven als nemen tijdens een kookavondje. Jullie kunnen een full-course dinner maken, of het gewoon simpel houden en eindigen met een lekker toetje. Zeg maar dag tegen andere romantische dates!

via GIPHY

6. Wellness

Samen helemaal tot rust komen? Dat kan met een wellness! Boek een kamer voor jullie samen en ervaar het 'zen' moment tijdens een professionele massage

via GIPHY

7. Spelletjesavond

Neem het op tegen je liefje tijdens een fun game night. Speel bijvoorbeeld een hersenkrakende game, of houd het licht en stel elkaar de meest random vragen. Je kunt natuurlijk ook Twister doen. Je krijgt er een lachwekkende Valentijnsdag voor terug! Dat maakt het ook juist een van de leukste, romantische dates.

via GIPHY

8. Fondue

Tegen een gezellige fondue avond met je partner zeg je nooit nee. Je kunt het zelf zo romantisch maken als je wilt. Muziek, een klein lampje aan en een fonduesetje: dit is alles wat je nodig hebt voor een fijne sfeer. 

9. Karten

Zijn jullie snel, sportief en fanatiek? Good! Een dag karten en daarna een lekker patatje halen klinkt niet verkeerd, toch? Waarschijnlijk zijn jullie daarna (best wel) moe en kunnen jullie op de bank even bijkomen en met elkaar knuffelen.

10. Bioscoop pakken

Mocht je op Valentijnsdag niet zoveel zin hebben om iets actiefs te doen, kun je een filmpje pakken in de bioscoop. De bioscoop date staat niet voor niets bekend onder de meest romantische dates op Valentijnsdag.

Zo soft launch je een nieuwe relatie op de beste manier