Bijna Valentijnsdag: dit zijn leuke unieke dates voor jou en je partner

Relaties door Maya Luz

Volgende week is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Op deze dag is het natuurlijk vanzelfsprekend om iets leuks te gaan doen met je partner. Maar een romantisch etentje of een avondje bioscoop is nou niet bepaald een erg unieke manier om jullie Valentijnsdag door te brengen. Willen jullie eens een keer iets anders doen met Valentijnsdag? Dit zijn onze favoriete unieke dates voor jou en je partner.

Lees ook: 60 date ideeën voor elk seizoen

Overwin jullie angsten

Zijn Valentijnsdag dates saai? Echt niet! Voor de echte durfals zijn er een aantal ontzettend leuke date opties. Als jullie houden van een adrenalinekick, kunnen jullie samen gaan ziplinen, bungeejumpen of skydiven. En voor deze unieke ervaringen hoef je niet eens ver te reizen. In Utrecht vind je bijvoorbeeld een unieke indoor skydive hal waar jij en je partner samen een les kunnen volgen. Voor de horrorfans zijn er ook een hoop leuke opties. Denk aan een enge escaperoom of breng een bezoekje aan de Amsterdam Dungeon.

Maak van jullie etentje een unieke ervaring

Uit eten gaan is een voor de hand liggende date voor op Valentijnsdag. Maar je kunt deze date ook op een creatieve manier aanpakken. Er zijn in ons land ontzettend veel bijzondere restaurants te vinden die een unieke ervaring bieden. Zo vind je in Amsterdam een restaurant dat zich volledig in het donker bevindt. Jij en je partner zien tijdens het eten dus helemaal niks! Veel succes met je eten vinden.

Bekijk kunst, maar dan net even anders

Als jij en je partner houden van een beetje cultuur snuiven, is een museum bezoeken een erg leuke date. Maar een museum is ook weer niet per se de meest unieke date. Wel kunnen jullie de meest opmerkelijke musea opzoeken om eens een kijkje in te nemen. Je kan het je zo gek niet bedenken, en er is wel een museum voor. In Amsterdam heb je bijvoorbeeld het KattenKabinet, een museum dat volledig gericht is op katten! Perfect voor als jij en je partner kattenmensen zijn. Anders is een bezoekje brengen aan Fabrique des Lumières ook een erg uniek idee.

Stel samen jullie perfecte date samen

Blijven jullie liever een avondje thuis met Valentijn? Dan kunnen jullie hier alsnog een unieke date avond van maken. Stel samen jullie perfecte date samen door om en om de perfecte maaltijd, snacks, drankjes en bezigheid te bepalen. Doe een potje steen papier schaar om te bepalen wie de knoop mag doorhakken. Zo komen jullie bijvoorbeeld uit op de favoriete maaltijd van je partner, jouw lievelingsfilm en hun favoriete snacks. Het is simpel, maar alsnog erg leuk.

Maak er een wedstrijdje van

Voor fanatieke en sportieve koppels, zijn er een hoop dates waar je een wedstrijdje van kunt maken. Ga samen een escape room doen, ga lasergamen of bowlen of mini golfen, de opties zijn eindeloos. Kies iets uit waar jullie goed in zijn zodat jullie allebei een grote kans maken om te winnen. Maak er eventueel een weddenschap van om de wedstrijd spannender te maken. De winnaar mag bijvoorbeeld bepalen waar jullie achteraf gaan eten!

Lees ook: Van deze nieuwe datingtrend word je echt misselijk