Van deze nieuwe datingtrend word je echt misselijk

Single & daten door Anne-Fleur

Daten is negen van de tien keer hartstikke leuk, mocht je in de juiste zee vissen dan. Misschien maak je wel gebruik van bepaalde datingapps of hoop je je nieuwe liefde gewoon ouderwets in de bar te vinden. Er zijn in ieder geval genoeg datingtrends gaande, waar je vast al weleens van gehoord hebt. Maar als je bezig gaat met déze datingtrend is dat eigenlijk te misselijkmakend voor woorden...

Van deze nieuwe datingtrend worden we echt misselijk: vultering

Nu weten we al dat helaas niet iedereen ze alle honderd op een rijtje heeft, maar het kan ook te ver gaan. Zeker in de datingscène. De nieuwste trend die nog steeds rondgaat is namelijk 'vultering'. Kort gezegd is deze trend er een waarbij je niet kijkt naar leuke singles, maar naar mensen die al in een relatie zitten. Het aasgieren op relaties die 'lijken' uit te gaan. Vulteren is dus dat je op zoek gaat naar iemand die al in een (strandende) relatie zit en daarop gaat inspelen om zo ook oprecht de relatie uit te laten gaan en iets leuks voor jezelf overhouden. 

Alles in de gaten houden bij deze datingtrend

Maar hoe weet een vulterer dan dat een relatie niet lekker loopt? De tool die deze persoon gebruikt is voornamelijk social media. Hierbij houdt diegene ontzettend goed in de gaten of er leuke foto's gepost worden, iemand een ander heeft ontvolgd, of dat iemands relatie niet meer reageert in de comments. Het klinkt heel ziek (en ergens is dat ook zo), maar als het 'minder' lijkt te gaan is dat juist het moment waarop de vulterer zo in de dm's slidet. 

Subtiel

De gesprekken die deze dater begint zijn heel subtiel en lijken oprecht, maar God knows wat er echt afspeelt. In de DM's gaat het er dus heel rustig aan toe, totdat er een band wordt opgebouwd en de flirty comments maar niet lijken te stoppen. Uiteindelijk komt er een gesprek over de huidige relatie en wordt er door een vulterer daar ook op ingespeeld. Denk maar aan: 'Oh, die persoon is niet goed voor je', 'Je verdient beter'. Dit lijkt allemaal leuk en aardig, totdat je wordt binnengehengeld door zo'n vulterer. Van dit soort mensen weet je natuurlijk al direct dat ze niet te vertrouwen zijn, maar... het kan toch zijn dat je het niet doorhebt wanneer je zo'n persoon in je dm's hebt zitten. Let dus altijd goed op (ook op de huidige datingtrend) en ga in een relatie niet zomaar dit soort gesprekken met iemand houden. Stay safe!

Lees ook: Tekenen dat hij/zij jou serieus neemt in de talking stage