Tekenen dat hij/zij jou serieus neemt in de talking stage

Single & daten door Mozhda

Gen Z beschrijft de vroege fase van een liefdesrelatie als de ‘talking stage’. Het is basically de fase waarin je elkaar leert kennen. Je gaat op dates en je kijkt of jullie bij elkaar passen. Maar hoe weet je nou of diegene serieuze intenties met je heeft? Meestal helpen je verstand en intuïtie hierbij. Toch zijn er ook een hoop ‘groene vlaggen’ in de talking stage.

1. Hij/zij maakt plannen en vraagt je uit

Je date houdt het niet alleen bij de appjes, maar maakt écht tijd om jou te zien. Immers zijn appjes als ‘ik heb het heel druk’ slechte excuses om jou te vermijden. Hij/zij neemt het initiatief om met je af te spreken. Jullie gaan samen leuke activiteiten doen om elkaar beter te leren kennen.

2. Hij/zij appt je binnen een paar uur

WhatsApp of bellen: die persoon wil elke dag met je in contact zijn. Hij/zij houdt je up-to-date en vertelt je wat hij/zij op een dag doet. Ook reageert hij/zij niet later dan 3 uren. Hij/zij vertelt je een geldige reden als het wél uitloopt. Die persoon zoekt geen excuses voor zijn/haar late reactie.

3. Hij/zij is open

Je potentiële lover verbergt niks van je en hij/zij doet niet raar over dingen. Je weet hoe laat het is als hij/zij zegt dat hij/zij geen Facebook heeft en je zijn/haar profiel alleen via je fake account vindt. Errr… wat een grote red flag. Wedden dat hij/zij alsnog gaat liegen dat hij/zij geen Facebook heeft?

4. Hij/zij doet geen poging tot seks

Hij/zij wacht nog even met de ‘Ik heb zin in je’-berichten tot je ready bent. Verder neemt je date niet al te snel de stap om het bed met je in te duiken. Kortom: hij/zij respect jouw boundaries.

5. Hij/zij appt je na de date

Nog beter: hij/zij belt je na de date. Deze persoon wil je weer zien en vraagt je wanneer je kan afspreken. Je krijgt bepaalde vibes dat deze persoon ernaar uitkijkt om je te leren kennen.

6. Hij/zij wil alles van je weten

Van jouw favo kleur tot aan jouw personal goals: hij/zij wil de échte jij leren kennen. Dat niet alleen: hij/zij luistert ook graag naar je en wil weten wat je te vertellen hebt. Zo weet hij/zij ook of je echt bij hem/haar past.

7. Hij/zij onthoudt wat je verteld hebt

Je potentiële lover vindt het leuk om naar je te luisteren. Hij/zij is oprecht geïnteresseerd en herinnert zich de kleinste details. Hij/zij heeft onthouden wat je favo maaltijd is, terwijl je dit een tijd geleden aan hem/haar hebt verteld.

8. Hij/zij vertoont 0 red flags

Jullie band kan met één red flag in elkaar storten. Want die ‘rode vlaggen’ blijven in de relatie voortbestaan. Vergeet niet: het is beter om een punt achter een talking stage te zetten, dan dat je punt achter een relatie moet zetten. Dat bespaart je heart break.

9. Hij/zij neemt na een tijdje de stap om jullie relatie officieel te maken

Je blijft niet voor altijd in de talking stage als hij/zij serieus met je is. Hij/zij is niet bang om een titel aan jullie binding te geven. Ook vindt deze persoon het leuk om jullie selfies op Instagram te delen of hand in hand in het openbaar te lopen. Iedereen mag zien dat jullie samen zijn!

@arrezoazim